Νέο μωρό στην οικογένεια: Τι να κάνεις αν το μεγάλο παιδί ζηλεύει το νεογέννητο

Όταν είσαι γονιός, όλα αλλάζουν. Την πρώτη φορά όλα ήταν καινούργια, αλλά στο δεύτερο παιδί, η ζωή φαίνεται να μπαίνει σε πρόγραμμα λίγο πιο γρήγορα – τουλάχιστον για εσένα.

μαμά και νέο μωρό istock

ο πρώτο σου παιδί, ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο ενθουσιασμένο με τη νέα άφιξη. Ενώ μπορεί να ήταν ενθουσιασμένο όσο ήσουν έγκυος με την ιδέα ενός νέου αδερφού ή αδελφής, αυτό μπορεί να αλλάξει μόλις έρθει το μωρό.

Ο ανταγωνισμός και η ζήλια ανάμεσα στα αδέλφια είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που ξεκινά από τη γέννηση του νεότερου μωρού. Τα νήπια δεν διαχειρίζονται καλά τις αλλαγές. Ο χρόνος και η προσοχή σου δεν είναι πλέον όλα δικά του. Τα πάντα αλλάζουν μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν νέοι θόρυβοι, νέοι κανόνες και νέες προσδοκίες επίσης. Είναι πολλές αλλαγές για ένα νήπιο να πάρει μέσα. Πώς μπορείς να το βοηθήσεις;

Νέες Ευθύνες

Τα νήπια λατρεύουν να έχουν μια δουλειά να κάνουν και τους αρέσει να νιώθουν "μεγάλα παιδιά". Εάν το μικρό σου δυσκολεύεται με τον ερχομό ενός νέου μωρού, δώσε του κάποια πράγματα να κάνει για να βοηθήσει. Μπορεί να φέρει πάνες ή μαντηλάκια, να επιλέξει ρούχα ή κάλτσες ή να του τραγουδήσει ένα τραγούδι.

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i