
Έχεις παρατηρήσει πώς το αγαπημένο σου τηγάνι, μετά από πολλές χρήσεις, αρχίζει να αλλάζει; Στην αρχή απλώς μαυρίζει, μετά εμφανίζεται βρωμιά που δεν φεύγει με το απλό πλύσιμο, και σιγά σιγά βλέπεις σημάδια σκουριάς στο κάτω μέρος. Εκεί που νόμιζες ότι έχεις πάντα ένα σίγουρο εργαλείο στην κουζίνα, ξαφνικά μοιάζει έτοιμο για πέταμα.
Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν τρίβεις με σφουγγάρια και καθαριστικά, αυτή η βρωμιά και η σκουριά δε λένε να φύγουν. Κι όμως, δεν φταις εσύ - το τηγάνι είναι εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες, λάδια, υπολείμματα φαγητού και νερό, που με τον καιρό κολλάνε και δημιουργούν αυτή τη σκληρή στρώση. Και εκεί είναι που οι περισσότερες πιστεύουμε πως δεν υπάρχει γυρισμός.
Όμως υπάρχει! Το μυστικό κρύβεται, όπως δείχνει η digital creator, Κωνσταντίνα (@mommysprince.world), σε 4 απλά υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στο σπίτι σου. Με αυτά μπορείς να κάνεις το τηγάνι να δείχνει ξανά καθαρό, χωρίς βρωμιά και σκουριά. Είναι ένα μικρό "μαγικό" τρικ που θα σε γλιτώσει από την αγορά καινούργιου σκεύους και θα σου χαρίσει ξανά το αγαπημένο σου τηγάνι σαν να βγήκε μόλις από το ράφι.
Αφαίρεσε τη σκουριά από το τηγάνι
Τι θα χρειαστείς:
- Αλάτι
- Υγρό για τα πιάτα
- Μαγειρική σόδα
- Ξύδι
Πώς θα το κάνεις:
1) Γυρίζεις το τηγάνι ανάποδα και ρίχνεις στην αρχή αλάτι
2) Στη συνέχεια βάζεις υγρό πιάτων και τη μαγειρική σόδα
3) Σκεπάζεις με χαρτί κουζίνας και περιχύνεις από πάνω με ξύδι
4) Το αφήνεις να δράσει και μετά αφαιρείς και σκουπίζεις
Διάβασε επίσης:
7 πράγματα που αν βάλεις στο πλυντήριο πιάτων θα καταστραφούν
Πώς θα καθαρίσεις σωστά τις ξύλινες κουτάλες - απομάκρυνε όσα δεν 'βλέπει το μάτι' μας
Φούρνος μικροκυμάτων: Καθάρισέ τον πανεύκολα - Με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr