5 συμβουλές για να αξιοποιείς καλύτερα το χρόνο σου

Πώς θα το πετύχεις;

γυναίκα διαλογισμός άγχος δουλειά ηρεμία πίεση grinvalds

Μερικές φορές, μέσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας χάνεις την αίσθηση των αξιόλογων πραγμάτων και τα μπερδεύεις με τα ανάξια λόγου και χρόνου.

Λες ναι σε πράγματα που δεν σου χρειάζονται, συνδέεσαι με ανθρώπους που σου απορροφούν την ενεργητικότητα αντί να σε παρακινούν και ξοδεύεις ώρες από τον πολύτιμο χρόνο σου κάνοντας διάφορα πράγματα από συνήθεια ή για να ευχαριστήσεις τους άλλους.

5 tips για να «αδειάσεις» από υποχρεώσεις και να χρησιμοποιείς καλύτερα τον πολύτιμο χρόνο σου:

  1. Προτού αποδεχτείς μια πρόσκληση σκέψου: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη ή ανυπομονώ αλήθεια γι' αυτό;” Αν ναι, μη διστάζεις! Αν δεν είσαι σίγουρη, πες ότι θα δώσεις αργότερα την απάντησή σου. Αν όχι, αρνήσου ευγενικά. Ένα απλό, “ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση αλλά, λυπάμαι, δεν θα μπορέσω να τα καταφέρω” αρκεί.
  2. Όταν συμβαίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, πάρε μια ανάσα, κάνε ένα διάλειμμα και άφησε το ένστικτό σου να αποφασίσει τι έχει μεγαλύτερο νόημα. Η yoga ή ο καφές; Η ταινία με φίλους ή δύο ώρες που θα περάσεις γράφοντας στο blog σου; Όλοι μας έχουμε 24 ώρες στην ημέρα – εσύ ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξοδέψεις τις δικές σου.
  3. Αν νιώθεις ανία ή δεν μπορείς να καθίσεις άπρακτη – προτού μπεις στο Facebook ή σκεφτείς ποιον να πάρεις τηλέφωνο σκέψου, “για ποιο πράγμα λέω ότι δεν έχω ποτέ το χρόνο να το κάνω και θα μπορούσα να το κάνω τώρα;”
  4. Απόλαυσε τις ώρες που δεν κάνεις τίποτε. Πολλές δημιουργικές ιδέες και απαντήσεις έρχονται τις ώρες της ησυχίας. Απόλαυσε το “χαμένο χρόνο” μαζί με ένα πολύ σημαντικό άτομο: εσένα!
  5. Θυμήσου το χρυσό κανόνα – μην δίνεις προτεραιότητα στο πρόγραμμά σου, προγραμμάτισε τις προτεραιότητές σου.

Ο χρόνος είναι φίλος σου. Φρόντισέ τον και θα σε φροντίσει και εκείνος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i