Μεγάλες αλλαγές στη ζωή: Πώς να τις διαχειριστούμε;

Τι να κάνουμε και πώς να αντιδράσουμε μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή ζωής;

freedom-and-adventure-in-nature-picture-id527044638 Credit:sanjeri

Μπορεί να μετακομίζεις σε μια καινούρια πόλη, να φεύγεις για σπουδές, να παντρεύεσαι, να χωρίζεις, να παραιτείσαι ή να είσαι σε ένα από τα μεγάλα σταυροδρόμια της ζωή σου παίρνοντας αποφάσεις για μια πολύ μεγάλη αλλαγή ζωής.

Πώς μπορείς να διαχειριστείς, λοιπόν, τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου;

Είναι απολύτως φυσιολογικό να είσαι ευάλωτη συναισθηματικά

Θυμός, Θλίψη, άγχος, χαρά, ανυπομονησία, άγχος είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που μπορεί να ελοχεύουν πίσω από μια μεγάλη απόφαση, πίσω από ένα χωρισμό, ένα γάμο, μία παραίτηση, μια μετακόμιση, μια αλλαγή τόπου κατοικίας, έναν τοκετό ή ότι άλλο. Δώσε στον εαυτό σου μερικές μέρες, και θέσε μια συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να αποτινάξεις από πάνω σου όλες τις περιττές σκέψεις και φοβίες.

Είναι ανθρώπινο να φοβάσαι

Όλοι οι άνθρωποι φοβούνται σε κάποια στιγμή της ζωής τους, όλοι οι άνθρωποι ακόμα και όσοι φαίνεται ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο ακόμα και αυτοί λυγίζουν... Eιδικά μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή ζωής.

Διάβασε επίσης: Τα 6 μυστικά για να πετύχεις στη ζωή σύμφωνα με τις έρευνες ψυχολογίας (το 2 ΔΕΝ το περιμέναμε!)

Δεν είσαι μόνη σου

Πολλές φορές σε πολύ κρίσιμες περιόδους της ζωής μας, όπου καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που θα διαφοροποιήσουν το μέλλον μας, μπορεί να νιώσουμε μοναξιά. Και όμως δεν είσαι μόνη σου. Έχεις αυτούς τους ανθρώπους που θα είναι πάντα κοντά σου. Τους δικούς σου ανθρώπους, δεν έχει σημασία πόσοι είναι, αλλά αυτοί είναι η ασπίδα σου, η γείωση σου, τα καύσιμα σου, και το λιμάνι όπου πάντα θα μπορείς να γυρνάς.

Αναζήτησε βοήθεια

Είναι πολύ συνηθισμένο να θέλεις, να αναζητάς συμπαράσταση και να νιώθεις πως δεν την έχεις. Η αλήθεια είναι πως φέρεις ευθύνη για αυτό. Μάθε να ζητάς ακριβώς αυτό που θες, χωρίς ντροπές, χωρίς συστολές και κυρίως χωρίς να περιμένεις να μαντέψουν οι γύρω σου τις επιθυμίες σου.

Αποδέξου την αλλαγή

Η ζωή εξ ορισμού βασίζεται στην αέναη εναλλαγή εικόνων, καταστάσεων προσώπων. Το να αφήσεις τη σιγουριά μιας παρούσας κατάστασης για να περάσεις στην επόμενη είναι σίγουρα μια δύσκολη και μακρά διαδικασία, που συμπεριλαμβάνει την αποδοχή αυτής της αλλαγής. Αποδέξου την λοιπόν, και υποδέξου την καινούρια εποχή με όλη σου τη θετική ενέργεια.

Να είσαι θετική και αισιόδοξη

Απλά μάθε να να έχεις λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη στην ίδια τη ζωή...

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Κάνε ένα βήμα την ημέρα, μια σκέψη τη φορά. Αφιέρωσε σε σένα τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα όπου θα είσαι μόνη σου για να σκεφτείς, να γράψεις, να συνειδητοποιήσεις και να αξιολογήσεις όλα τα καινούρια δεδομένα. Και μην ξεχνάς, σύμφωνα με το Μ. Γκάντι: «Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο».

Διάβασε επίσης: Πώς να αντιμετωπίσω το διαζύγιο; 8 συμβουλές από τη ψυχολόγο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i