Τι λέει για σένα η φωτογραφία σου στο Facebook;

Έρευνα δείχνει ότι η φωτογραφία που επιλέγουμε για το προφίλ μας στο Facebook παίζει σημαντικό ρόλο για τη γνώμη που θα σχηματίσουν οι άλλοι για εμάς.

social-network-sharing-and-commenting-in-the-online-community-woman-picture-id940823772 Credit:marchmeena29

Έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Communication και στην οποία έλαβαν μέρος 195 φοιτητές, έδειξε ότι τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι κατέληγαν σε συμπεράσματα μόνο από τη φωτογραφία κάποιου, χωρίς να διαβάσουν καθόλου αυτά που έγραφε.

«Αν είσαι εξωστρεφής χαρακτήρας, βάλε μια φωτογραφία που είσαι με παρέα φίλων, οικογένεια ή συγγενείς» λέει η Sheela Raja, βοηθός καθηγήτρια και κλινική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Illinois στο Σικάγο. «Ο κόσμος θα το υποθέσει βλέποντας τη φωτογραφία σας και είναι πολύ πιθανό να μην διαβάσει τίποτα από όσα έχετε γράψει» συμπληρώνει.

Διάβασε επίσης: Tι δείχνουν για σένα αυτά που «ανεβάζεις» στο Facebook;

Η μόνη εξαίρεση στην έρευνα συνέβη όταν η φωτογραφία ήταν κάπως ασυνήθιστη ή αποτύπωνε κάτι αρνητικό. Τότε οι χρήστες έμπαιναν στη διαδικασία να μελετήσουν το προφίλ του. «Αν η φωτογραφία σας είναι πιο σοβαρή ή πιο απλά (αν είσαι μόνος) τότε θα παρακινήσει τους υπόλοιπους να διαβάσουν τις πληροφορίες που έχεις γράψει για τον εαυτό σου» προσθέτει η Raja. «Θα προσπαθήσουν να καταλάβουν με αυτό τον τρόπο αν είσαι όντως σοβαρός ή κρύβεις μια αστεία πλευρά».

Πριν επιλέξεις φωτογραφία, είναι σημαντικό να σκεφτείς τι εντύπωση θέλεις να δώσεις στους υπόλοιπους, όπως υποστηρίζει και η  Farrah Parker, image consultant στην εταιρία FD Parker Associates.

«Ίσως είσαι ένας πραγματικά αστείος τύπος που ψάχνει για δουλειά και η φωτογραφία που δείχνει τον πραγματικό σου εαυτό να απεικονίζει εσένα με σαντιγί στο πρόσωπο. Επειδή όμως όλο και περισσότεροι επικεφαλείς ανθρώπινου δυναμικού εταιριών κρίνουν ανεπίσημα το προφίλ των υποψηφίων, καλύτερα να επιλέξεις την σίγουρη οδό και να προτιμήσεις μια σοβαρή φωτογραφία» συμπληρώνει η Parker .

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i