Γιατί ο σκύλος μου αναστενάζει;

3 λόγοι που ο σκύλος σου αναστενάζει σύμφωνα με την ειδικό.

!2323

Από την Αντωνία Γαρυφάλου, pet care & nutrition consultant (www.pet-astero.gr).

Αχ... βαχ... μα γιατί ο σκύλος μου αναστενάζει;

Είναι πολλές φορές που ο σκύλος σου αναστενάζει και σου κάνει εντύπωση; Μήπως φταίει ο... έρωτας; Mήπως ο μικρός σου φίλος έχει κάποιο καημό; Διάβασε παρακάτω 3 λόγους που ο σκύλος σου μπορεί να αναστενάζει.

Γιατί ο σκύλος μου αναστενάζει;

Είσοδος σε φάση... ζεν

Ο σκύλος σου συνήθως αναστενάζει όταν είναι σε ξαπλωτή θέση. Με την έννοια του αναστεναγμού αναφέρομαι σε ένα έντονο ξεφύσημα από τη μύτη –κάτι αντίστοιχο με το δικό μας «ουφ!». Τέτοιου είδους συμπεριφορά σε ξαπλωτή θέση σηματοδοτεί την είσοδο σε μία φάση χαλάρωσης. Συνήθως λίγα λεπτά μετά τον αναστεναγμό θα παρατηρήσεις ότι ρίχνει το κεφάλι του στο πάτωμα ή πάνω στα μπροστινά του ποδαράκια. Επίσης, το μυικό του σύστημα αρχίζει να χαλαρώνει και κλείνει σιγά σιγά τα μάτια του μέχρι τελικά να πάρει έναν...υπνάκο!

Διάβασε επίσης: Πώς να μάθω το σκύλο μου να μην τρώει πράγματα;

«Δεν θα ασχοληθείς μαζί μου;»

Ο συνειδητός αναστεναγμός μπορεί να υποδηλώνει και τη δυσφορία του σκύλου σου όταν δεν του δίνεις σημασία. Αν σε κοιτά επίμονα και μετά αναστενάζει αλλά τα μάτια του παραμένουν ανοιχτά, πρακτικά σου παραπονιέται ότι δεν του δείχνεις την απαιτούμενη σημασία και του στοιχίζει! Προσπάθησε να κάνεις μαζί του μία δραστηριότητα έστω και αν είναι για 5-10 λεπτά. Ένα χάδι, λίγο παιχνίδι ή μία γρήγορη βολτούλα σίγουρα θα αναστρέψει την κατάσταση.

Κάτι δεν πάει καλά

Τέλος ο αναστεναγμός σε ένα σκύλο με βλέμμα και σώμα σε εγρήγορση μπορεί να σημαίνει πολύ σοβαρότερα πράγματα όπως για παράδειγμα πόνο. Παρακολούθησε στενά το σκύλο σου και για άλλα συμπτώματα περίεργης συμπεριφοράς –που συνοδεύουν τον αναστεναγμό–, και χρήζουν κτηνιατρικής επίσκεψης όπως ταχυπαλμία, επιθετικότητα, κλάμα, έντονη σιελόροοια αλλά και γαστρεντερικές διαταραχές.

Αποκρυπτογράφησε τον αναστεναγμό του σκύλου σου και θα είσαι έτοιμη να πράξεις αναλόγως κάθε στιγμή!

Διάβασε επίσης: Πώς θα κρατήσεις τον σκύλο σου πραγματικά ευτυχισμένο;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i