Γιατί οι ακατάστατοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι, σύμφωνα με την επιστήμη

Ο μύθος της ακαταστασίας καταρρίπτεται και το χάος σηματοδοτεί τη δημιουργικότητα.

Γιατί οι ακατάστατοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι, σύμφωνα με την Επιστήμη

Ο Albert Einstein ήταν γνωστός για την ακαταστασία του. Ο βραβευμένος με Νόμπελ επιστήμονας είχε δηλώσει “αν ένα γεμάτο βιβλίο είναι σημάδι ενός γεμάτου μυαλού, τότε ένα άδειο γραφείο τι αντικατοπτρίζει;”. Δεδομένου ότι ένα από τα “μεγαλύτερα” μυαλά του κόσμου υποστήριζε σταθερά την ακαταστασία, είχε τη στήριξη της Επιστήμης; Η απάντηση είναι “ναι”. Μια σειρά μελετών δείχνουν ότι οι δημιουργικές ιδιοφυΐες ευνοούνται από έναν χαοτικό χώρο εργασίας.

Διάφορες ψυχολογικές μελέτες έρχονται σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι οι ακατάστατοι άνθρωποι είναι τεμπέληδες. Όπως αποδεικνύεται, οι άνθρωποι που δεν αγαπούν την τάξη, χρησιμοποιούν το χάος ως δημιουργικό καύσιμο, προκαλούν το status quo και πολλά άλλα. Αν αισθάνεσαι ένοχη για το ακατάστατο γραφείο σου, διάβασε παρακάτω μερικούς λόγους για τους οποίους οι ακατάστατοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι, σύμφωνα πάντα με την Επιστήμη.

Ο μύθος: Οι ακατάστατοι άνθρωποι είναι τεμπέληδες

Έχουμε ταυτίσει την απόλυτη τάξη και οργάνωση ως την απόλυτη προσέγγιση για τα επαγγελματικά μας. “Η ακαταστασία έχει θεωρηθεί ως μια ηθική αποτυχία, ένα χαρακτηριστικό της τεμπελιάς, ένα σοβαρό ελάττωμα χαρακτήρα ή μια σκληρή ανθρώπινη συμπεριφορά”, γράφει ο Richard A. Friedman, MD, στο The New York Times. “Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η ακαταστασία δεν είναι απαραίτητα ένδειξη διανοητικής αποδιοργάνωσης”, λέει ο Friedman. “Ούτε η ακαταστασία φαίνεται να αποκλείει την παραγωγικότητα: Μερικοί από τους πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς ανθρώπους δεν αγαπούν την οργάνωση.” Απορρίπτοντας την υπόθεση ότι ένας χαοτικός χώρος εργασίας είναι απλώς αποτέλεσμα μιας αποστροφής στην καθαριότητα, μπορούμε τώρα να εξετάσουμε την πρακτική χρήση του στο χώρο εργασίας. Μήπως ένας ορισμένος βαθμός χάους προσθέτει αξία;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i