Καταπιέζεις τα συναισθήματά σου; Κάνεις κακό στην υγεία σου

Μάθε να ακούς το σώμα και το μυαλό σου

Καταπιέζεις τα συναισθήματά σου; Κάνεις κακό στην υγεία σου

Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι πρέπει να «καταπνίξεις» τα συναισθήματά σου και να προχωρήσεις; «Η ζωή είναι δύσκολη. Μην είσαι τόσο ευαίσθητη, κοίτα μπροστά» είναι μία από τις πιο κοινές συμβουλές. Όταν οι γύρω σου σού λένε να «θάψεις» τα συναισθήματά σου, σε κάνουν να αμφισβητείς τον εαυτό σου και τα μηνύματα που προσπαθεί να σου στείλει το σώμα σου.

Σκέψου πόσες φορές προσπάθησες να απομακρύνεις ένα οδυνηρό συναίσθημα χρησιμοποιώντας το facebook, το Netflix ή και το junk food προκειμένου να ξεχαστείς και να νιώσεις καλύτερα. Το αποτέλεσμα όμως είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήθελες. Μαθαίνουμε να αρνούμαστε και να αποφεύγουμε τα συναισθήματά μας, όμως αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια απλά κακή συμβουλή. Όταν απομακρύνουμε, καταπιέζουμε ή επικρίνουμε τα συναισθήματά, το κόστος στην υγεία μας είναι σοβαρό.

Η αποφυγή των συναισθημάτων κάνει κακό στην υγεία μας

Έχουμε μάθει πώς να παρακάμπτουμε την ενόχληση, αλλά ακόμα και όταν το κάνουμε, παραμένει και μεγαλώνει. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσε ότι όταν αποφεύγουμε τα συναισθήματά μας, τα κάνουμε πραγματικά πιο δυνατά. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλές ασθένειες στο σώμα και στο μυαλό, προκαλώντας μια πληθώρα προβλημάτων υγείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i