Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

ζευγάρι αγκαλιάζεται χωρίς να κάνει σεξ istock

Ενώ το σεξ είναι υγιές κομμάτι μιας σχέσης, η Κέιτ Τέιλορ, συγγραφέας του Not Tonight, Mr. Right, υποστηρίζει ότι η αποχή από το σεξ μπορεί να είναι εξίσου ωφέλιμη όταν ξεκινάς μια καινούρια.

"Οι γυναίκες παράγουν μέχρι και 10 φορές περισσότερη ωκυτοκίνη απ' ότι οι άντρες, μία ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτή ευθύνεται για την οικειότητα που αναπτύσσεται μεταξύ των συντρόφων”, λέει.

Η οικειότητα αυτή ωθεί συχνά τις γυναίκες να επενδύουν συναισθηματικά στους άντρες, περισσότερο απ' όσο θα έκαναν φυσιολογικά και άρα να έχουν πιο πολλές πιθανότητες να αγνοούν ή να δικαιολογούν συμπεριφορές που στο τέλος οδηγούν σε μια δυστυχισμένη σχέση.

Να πώς η γυμναστική βελτιώνει την ερωτική σου ζωή

Κρατήσου και ανάπτυξε τη σχέση σου 

"Κάνε κράτει στο σεξ μέχρι να φτάσεις σε ένα επίπεδο δέσμευσης και ασφάλειας στο οποίο νιώθεις άνετα”, λέει η Τέιλορ. Η ανταμοιβή; "Δε θα είσαι πιεστική ή ζηλιάρα τους πρώτους μήνες και θα καταλήξεις με ένα σύντροφο που ξέρεις ότι είναι το σωστό για σένα ταίρι”. Επίσης, η αποχή από το σεξ σε μία καινούρια σχέση:

  • Χτίζει εμπιστοσύνη και επικοινωνία: Η αποχή δίνει χρόνο στο ζευγάρι να γνωριστεί καλύτερα, να χτίσει εμπιστοσύνη και να αναπτύξει ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία.
  • Συμβάλλεισ την αποφυγή άσκοπων κινδύνων: Μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ανεπιθύμητων κυήσεων ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), ειδικά στην αρχή μιας σχέσης, όταν ίσως δεν γνωρίζεστε καλά μεταξύ σας.
  • Ενισχύει την εστίαση στην συναισθηματική σύνδεση: Χωρίς την πίεση του σεξ, το ζευγάρι μπορεί να εστιάσει στην ανάπτυξη μιας ισχυρής συναισθηματικής σύνδεσης, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον σε βαθύτερο επίπεδο.
  • Αυξάνει την ένταση και την προσμονή: Η αναμονή μπορεί να κάνει την τελική σεξουαλική επαφή πιο συναρπαστική και ικανοποιητική για το ζευγάρι.
  • Βοηθά στη λήψη σωστών αποφάσεων: Η αποχή δίνει χρόνο για σκέψη, μειώνοντας την πιθανότητα λήψης βιαστικών αποφάσεων βασισμένων μόνο στην σωματική έλξη.
  • Ενισχύει την αυτοπεποίθηση: Η επίγνωση ότι η αξία σου δεν βασίζεται στο σεξ μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου και να σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής στη σχέση.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε:

Η αποχή δεν είναι απαραίτητη: Κάθε ζευγάρι έχει το δικό του ρυθμό και δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση.

Επικοινωνία: Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία με τον σύντροφό σου είναι απαραίτητη, είτε επιλέξεις να απέχεις είτε όχι.

Σεβασμός: Σεβάσου τις επιθυμίες και τα όρια του συντρόφου σου, όποια κι αν είναι αυτά.

Και τελικά πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i