Body Positivity | Κάν'το όπως η Selena Gomez

"Είμαι τέλεια όπως είμαι" είπε η Selena Gomez και αν αυτό δεν αποτελεί ωδή στο body positivity, τότε ποιο;

selena

Ο κόσμος της ομορφιάς έχει σίγουρα να διανύσει ακόμα πολλά χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει να προβάλλει αρετουσάριστα γυναικεία πρόσωπα και "πραγματικά" σώματα. Υπάρχουν όμως γυναίκες με μεγάλη επιδραστικότητα στα social media που επαναπροσδιόρισαν τον όρο "ομορφιά" με τις αναρτήσεις τους και καταφέρνουν να εμπνεύσουν εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο. Η Selena Gomez είναι μία από αυτές η οποία μιλά ειλικρινά, με αγάπη για τον εαυτό της και θετικότητα για το σώμα της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

"Το να είσαι στο κοινό από τόσο νωρίς υπάρχει σίγουρα με μεγάλη πίεση. Είναι δύσκολο να νιώθεις άνετα όταν ξέρεις ότι όλοι παρακολουθούν, κρίνουν και σχολιάζουν την εμφάνισή σου", είχε πει στο Glamour UK τον Δεκέμβριο του 2022. "Η αυτοπεποίθηση εξακολουθεί να είναι κάτι στο οποίο δουλεύω καθημερινά, αλλά όταν σταμάτησα να προσπαθώ να φτάσω τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας, η οπτική μου άλλαξε εντελώς".

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης του 2019 στο podcast "Giving Back Generation", η Gomez εξήγησε ότι το βάρος της παρουσιάζει διακυμάνσεις ως αποτέλεσμα των προβλημάτων υγείας της, όπως ο λύκος (ένα αυτοάνοσο νόσημα), τα προβλήματα στα νεφρά και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Οι 7 πιο ενδυναμωτικές body positivity φράσεις

Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας σχετίζεται με το πώς βλέπουμε και νιώθουμε εμείς το σώμα μας, το πώς θα θέλαμε να είναι, αλλά και πώς αυτό γίνεται αντιληπτό από τους άλλους, δηλαδή πως νομίζουμε ότι μας βλέπουν οι άλλοι. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πόσο εύκολα μπορεί να επηρεαστεί η εικόνα σώματος από συγκεκριμένα πρότυπα της κάθε εποχής. Πόσο μάλλον σήμερα μέσα από τα social media, όπου γίνεται ένας καθημερινός βομβαρδισμός γύρω από χαρακτηριστικά που "πρέπει" να έχουμε ώστε να συμβαδίζουμε με τα πρότυπα ομορφιάς. Αποτέλεσμα η ύπαρξη ενός μόνιμου άγχους και ένα κυνήγι για την "τέλεια γυναικεία εικόνα" που θα ενισχύσει την γυναικεία αυτοπεποίθηση, την θηλυκότητα, την αίσθηση ότι είμαστε πιο ποθητές. Αγάπησε το σώμα σου και αποδέξου το όπως κάνει και η Selena Gomez.

1. Κάνε το σώμα σου πηγή έμπνευσης

"Είχα πολύ μίσος για το σώμα μου και το σχόλιο "έχεις πάρει κιλά" με τρέλαινε" Πλήγωσα τα συναισθήματά μου, αλλά διοχέτευσα το συναίσθημά μου στη μουσική μου", είπε η τραγουδίστρια του "Heart Wants What It Wants" στο Extra TV το 2015 σχετικά με την αντιμετώπιση του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η Γκόμεζ σημείωσε ότι τα κομμάτια του Revival "Survivors", "Kill Em With Kindness" και "Rise" ήταν οι προσπάθειές της να αντιμετωπίσει την αρνητικότητα που αντιμετώπιζε στο διαδίκτυο. 

 

2. Πάρε τον έλεγχο στα χέρια

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

σου

Το 2015, η ηθοποιός των Spring Breakers σταμάτησε τις εικασίες για την αύξηση του βάρους της μετά από ένα ταξίδι στο Μεξικό. "Μου αρέσει να είμαι ευτυχισμένη μαζί μου #theresmoretolove", έγραψε στο Instagram.

Τον ίδιο μήνα, η Γκόμεζ πήρε την απόφαση να αντιμετωπίσει την κριτική ανοιχτά. "Ο λόγος για τον οποίο το έκανα αυτό είναι επειδή δεν ήθελα τα τρολ να κερδίσουν. Γιατί τότε, την επόμενη μέρα, δεν ήταν το πώς πήρα βάρος", είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Ryan Seacrest το 2015. "Ήταν το πώς το αποδέχτηκα. Και αυτή είναι ακριβώς η προσέγγισή μου."

3. Βάλε προτεραιότητα τον εαυτό σου

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Glamour UK τον Φεβρουάριο του 2022, η υποψήφια για το βραβείο Critics' Choice ανάφερε για το body positivity: "Μου πήρε πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι ήθελα μόνο να είμαι ο εαυτός μου – ότι αυτό που με έκανε μοναδικό ήταν και αυτό που με έκανε όμορφη".

4. Επίλεξε την ευτυχία

"Προσπαθώ να παραμείνω αδύνατη, αλλά πήγα στον Jack in the Box και πήρα τέσσερα τάκο, τρία egg rolls, ring onions και ένα πικάντικο σάντουιτς κοτόπουλου", ανέφετε η Γκόμεζ μέσω του TikTok τον Απρίλιο του 2022. "Αλλά ειλικρινά, δεν νοιάζομαι για το βάρος μου γιατί έτσι κι αλλιώς ο κόσμος το αγνοεί" Και συνέχισε: "Είσαι πολύ μικρή", "είσαι πολύ μεγάλη", "αυτό δεν ταιριάζει". Είμαι τέλεια όπως είμαι".

5. Μάθε να ακούς τον εαυτό σου

Τον Ιούνιο του 2022, η Selena θυμήθηκε μια προκλητική εμπειρία που επηρέασε την εικόνα του σώματός της. "Έκανα ένα εξώφυλλο για άλμπουμ και ντρεπόμουν πραγματικά αφού το έκανα. Έπρεπε να δουλέψω με αυτά τα συναισθήματα γιατί συνειδητοποίησα ότι ήταν συνδεδεμένο με κάτι πιο βαθύ", εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στρογγυλής τραπέζης για το Hollywood Reporter. "Και ήταν μια επιλογή που δεν ήμουν απαραίτητα χαρούμενη που έκανα, αλλά νομίζω ότι έκανα το καλύτερο δυνατό, τουλάχιστον προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου".

Η Gomez, η οποία φαινομενικά αναφερόταν στο άλμπουμ της Revival του 2015, σημείωσε ότι δεν ένιωθε άνετα εκείνη τη στιγμή. "Και δεν είμαι υπερβολικά σεξουαλικό άτομο", πρόσθεσε. "Μερικές φορές μου αρέσει να νιώθω σέξι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για κάποιον άλλο. Μπορεί να είναι για μένα."

6. Αποδέξου ότι δεν υπάρχει το τέλειο σώμα

Η Γκόμεζ ανέβασε στο TikTok βίντεο που τη δείχνει να χαλαρώνει με ένα πολύχρωμο μαγιό σε ένα γιοτ τον Αύγουστο του 2022. "Suck it in", είπε. "Δεν ρουφάω το στομάχι. Το πραγματικό στομάχι επιστρέφει, εντάξει;"

7. Αγνόησε τις συγκρίσεις

Η Γκόμεζ σκέφτηκε την εξέλιξη του σώματός της συγκρίνοντας τις φωτογραφίες της με μαγιό του 2013 και του 2023 μέσω του Instagram Story της. "Σήμερα, συνειδητοποίησα ότι δεν θα φαίνομαι ποτέ ξανά έτσι", έγραψε στη λεζάντα της παλαιότερης φωτογραφίας με μπικίνι. Ενώ μοιράστηκε το πιο πρόσφατο στιγμιότυπο του εαυτού της: "Δεν είμαι τέλεια, αλλά είμαι περήφανη που είμαι αυτή που είμαι… μερικές φορές ξεχνάω ότι είναι ΟΚ να είμαι εγώ".

gomez
instagram

gomez
instagram

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i