5 βιβλία για παιδιά που θα ενισχύσουν την κριτική σκέψη και τις γνώσεις τους χωρίς να το καταλάβουν

Ανακάλυψε ποια βιβλία γνώσεων θα απολαύσουν τα παιδιά σου.

5 βιβλία για παιδιά που θα ενισχύσουν την κριτική σκέψη και τις γνώσεις τους χωρίς να το καταλάβουν

Η αλήθεια είναι ότι για ένα παιδί τις περισσότερες φορές είναι βαρετό να ξεφυλλίσει ένα βιβλίο γνώσεων. Υπάρχουν όμως κάποια βιβλία τα οποία από τις πρώτες σελίδες τους καταφέρνουν να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των λιλιπούτειων αναγνωστών τους και χωρίς να έχουν καθόλου δασκαλίστικο τρόπο να τους χαρίζουν γνώσεις.

Το σημαντικό είναι αυτού του είδους τα βιβλία να έχουν έξυπνο κείμενο και ένα layout που να μην σε αφήνει να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. Σε αυτή λοιπόν την κατηγορία ανήκουν τα παρακάτω 5 βιβλία, με τα οποία αξίζει να εμπλουτίσεις τη βιβλιοθήκη αλλά και το μυαλό του παιδιού σου.

Και κάτι σημαντικό: Αν και όλες οι μαμάδες κοιτάμε για ποιες ηλικίες συστήνονται τα βιβλία, πιστεύω ότι οι συστάσεις αυτές είναι ενδεικτικές και δεν είναι κανόνας για όλα τα παιδιά. Επομένως αν και τα παρακάτω βιβλία συστήνονται για παιδιά από 6 ετών, είναι πολύ πιθανό να αρέσουν και σε μικρότερα παιδιά.

Ο υπέροχος πλανήτης μας, το νερό, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η σειρά «Ο υπέροχος πλανήτης μας» ενθαρρύνει τα παιδιά από 6 ετών να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τον κόσμο που τα περιβάλλει. Εκτός από το βιβλίο «Το νερό», κυκλοφορεί ακόμα το βιβλίο «Ο άνεμος». Σκοπός τους είναι να εξοικειώσουν τα παιδιά με τα στοιχεία της φύσης που βρίσκονται γύρω μας,

σε εκφάνσεις του πολιτισμού, της τέχνης, της επιστήμης ή της ιστορίας, και κατά συνέπεια θεωρούνται λίγο έως πολύ δεδομένα και αυτονόητα, κρύβουν όμως θαυμάσια μυστικά κι επίσης είναι ιδιαίτερα… διασκεδαστικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i