7 γονεϊκές συμπεριφορές που συνθέτουν το χειρότερο στυλ ανατροφής

Οι αυταρχικοί γονείς δεν έχουν καθόλου υπομονή με τα λάθη των παιδιών τους ή την κακή συμπεριφορά.

7 γονεϊκές συμπεριφορές που συνθέτουν το χειρότερο στυλ ανατροφής

Έρευνες σε κακοποιούς και εγκληματίες έχουν δείξει ότι όταν ήταν παιδιά μεγάλωσαν με ένα συγκεκριμένο στυλ ανατροφής! Οι γονείς τους ήταν αυταρχικοί.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα παιδιά που έχουν αυταρχικούς γονείς θα καταλήξουν εγκληματίες! Ωστόσο, υπάρχουν πολλά αρνητικά στοιχεία που συνδέονται με αυτό το στυλ ανατροφής. Οι αυταρχικοί γονείς έχουν την τάση να θέτουν τον πήχυ πολύ ψηλά, να έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από τα παιδιά τους, να τα πιέζουν και να τα τιμωρούν αυστηρά.

Οι αυταρχικοί γονείς δεν έχουν καθόλου υπομονή με τα λάθη των παιδιών τους ή την κακή συμπεριφορά. Δεν είναι διαλλακτικοί, δε συζητούν για να βρουν μια λύση ή για να ακούσουν την άποψη του παιδιού τους και, ακόμα, δε δέχονται να διαπραγματευτούν ή να δουν μια άλλη οπτική γωνία. Επίσης, οι αυταρχικοί γονείς είναι «κρύοι» και δεν προσφέρουν συναισθηματική σύνδεση και στήριξη στο παιδί τους.

Οι αυταρχικοί γονείς είναι απαιτητικοί, αλλά δεν ανταποκρίνονται στις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού τους. Έχουν άπειρους κανόνες, για το κάθε τι, σημαντικό ή ασήμαντο και μανατζάρουν τη ζωή του παιδιού τους σε κάθε λεπτομέρεια. Επίσης, έχουν και ένα σετ από άγραφους κανόνες, που δεν τους έχουν θέσει ρητά, αλλά περιμένουν ότι το παιδί θα τους μαντέψει και θα τους τηρεί.

1. Δεν είναι ζεστοί και συναισθηματικά κοντά στο παιδί

Οι γονείς που έχουν αυταρχικό στυλ ανατροφής είναι κρύοι και απόμακροι, δεν εκφράζουν την αγάπη και τη στοργή τους προς το παιδί. Δε δείχνουν τρυφερότητα και συναισθηματισμό και σίγουρα δεν είναι «δεμένοι» συναισθηματικά με το παιδί τους. Δεν ενθαρρύνουν, δεν υποστηρίζουν και, σίγουρα, δεν επαινούν το παιδί τους. Θεωρούν ότι η πειθαρχία είναι το σημαντικό και δεν αφήνουν χρόνο για παιχνίδια και διασκέδαση.

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i