6 λόγοι που μισείς τη δουλειά σου

Μήπως ούτε εσύ δεν απολαμβάνεις τη δουλειά σου;

overworked-and-stressed-picture-id187928332 (1)
Το πιθανότερο είναι πως λίγοι θα εκφράσουν ενθουσιασμό για τη δουλειά τους και για να το πούμε πιο επίσημα, μια πρόσφατη μελέτη βρήκε πως μόνο το 13% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο απολαμβάνει τη δουλειά του.

Γιατί οι άνθρωποι μισούν τη δουλειά τους – και πώς οι διευθυντές μπορούν να το διορθώσουν;

Αποθαρρυντικός χώρος εργασίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι, λοιπόν, δεν τρελαίνονται για τη δουλειά τους. Γιατί όμως; Σε μία πρόσφατη ανάρτηση στο LinkedIn από τον Ilya Pozin, CEO του Open Me, συζητήθηκαν μερικοί βασικοί λόγοι. Ανάμεσά τους διαβάσαμε τους εξής:

Τα social media δεν βοήθησαν στις συγκρίσεις

Όταν ακούς για το εκπληκτικό αφεντικό ή τους συναδέλφους μιας φίλης σου, αν εσύ δεν είσαι ευχαριστημένη από τη δουλειά σου αυτό μπορεί να σε κάνει να νιώσεις χειρότερα.

Σε πολλούς εργασιακούς χώρους οι υπάλληλοι νιώθουν πως δεν εκτιμάται η αξία τους

Ο καθένας μας χρειάζεται να νιώθει πως αναγνωρίζεται η συμβολή του. Είτε αυτό είναι με λεκτική επιβράβευση είτε με μια αύξηση του μισθού, οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να νιώθουν πως τους εκτιμούν και τους αναγνωρίζουν.

Σε μία δύσκολη οικονομία, οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το αν η θέση τους είναι σταθερή

Ανησυχούν πως μπορεί με μία λάθος κίνηση να βρεθούν έξω από την πόρτα, με μια μεγάλη ουρά αντικαταστατών να περιμένει στο διάδρομο. Είναι δύσκολο να απολαύσεις οτιδήποτε όταν συνέχεια κοιτάζεις πίσω από την πλάτη σου.

Μισθός, μισθός, μισθός

Είτε γκουγκλάρουν το επίπεδο των μισθών για τη θέση τους, είτε μαθαίνουν τις απολαβές των συναδέλφων τους, σήμερα μοιάζει πως είναι πιο εύκολο απ' ότι στο παρελθόν να πάρει κανείς πληροφορίες για τους μισθούς της αγοράς. Και τίποτε δεν μπορεί να ξεφουσκώσει περισσότερο το πάθος ενός εργαζόμενου, από το να νιώθει πως δεν αμείβεται όπως θα έπρεπε για τη δουλειά του.

Το πρόσωπο στην κορυφή

Στο άρθρο του ο Pozin τόνισε πως ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι μισούν τη δουλειά τους είναι ένα απαίσιο αφεντικό. Το να εξαρτάται η αίσθηση ικανοποίησης ενός εργαζόμενου από ένα μόνο πρόσωπο είναι δυσάρεστο. Υπάρχει όμως ελπίδα αφού γίνονται πια όλο και περισσότερα σεμινάρια καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού τα οποία απευθύνονται σε υψηλόβαθμα στελέχη και μέσα από αυτά μπορεί να βελτιωθεί η απόδοση ενός διευθυντή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i