Γίνε καλύτερη συνάδελφος σε 7 ημέρες

Αφού περνάς πολλές ώρες στο γραφείο, μάλλον, αξίζει να προσπαθήσεις.

beautiful-businesswoman-on-a-meeting-picture-id677611392

Περνάς πολύ χρόνο στη δουλειά σου, αξίζει λοιπόν να προσπαθήσεις να είναι το περιβάλλον φιλικό και όμορφο και να τα πηγαίνεις καλύτερα με τους συναδέλφους σου.

1η ημέρα

Μην πηγαίνεις απλώς και μόνο για παρουσία στη δουλειά – δώσε το 100%. Ασχολήσου ενεργά, γίνε δημιουργική και δώσε έμπνευση στους άλλους. Κάνε πλάκα και αστεία. Ακόμη και όταν η δουλειά είναι ανιαρή, η ανθρώπινη πλευρά των πραγμάτων μπορεί να γίνει διασκεδαστική. Ταυτόχρονα, φρόντισε οι τρόποι σου να μην ξεπερνούν τα όρια.

2η ημέρα

Μην επαναλαμβάνεις τα οικογενειακά πρότυπα στη δουλειά. Τα προσωπικά σου θέματα αναπαράγονται ακόμη κι αν δεν τα εκφράζεις, Γι' αυτό υπάρχουν οι νταήδες, οι μικρο-μάνατζερ και οι μανιακοί με τον έλεγχο: οι άνθρωποι που δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ τις ανασφάλειές τους, τους φόβους και την ανικανότητά τους. Ωρίμασε συναισθηματικά έτσι ώστε να μην αναπαράγεις τα οικογενειακά πρότυπα στους συνεργάτες σου.

3η ημέρα

Να είσαι συνεργατική, όχι ανταγωνιστική. Πολλοί άνθρωποι εστιάζουν στη δική τους πορεία αντί για την πορεία της επιχείρησης, αλλά είναι υπέροχο όταν βάζουμε τον εγωισμό μας στην άκρη και δουλεύουμε όλοι μαζί για το συνολικό καλό. Οι προσωπικοί στόχοι είναι μέρος ενός ομαδικού οράματος, οπότε να είσαι συνεργατική, να μοιράζεσαι τη δύναμή σου και να εστιάζεις στη μεγάλη εικόνα.

4η ημέρα

Σεβάσου τις διαφορές των ανθρώπων – δεν πρέπει να δουλεύουν όλοι σαν εσένα. Δείξε πως καταλαβαίνεις τους άλλους. Να είσαι συγκεκριμένη, να εξηγείς με προσοχή, να κάνεις ερωτήσεις και να προσαρμόζεσαι στον τρόπο που λειτουργούν οι άλλοι. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να ακούσεις θα κερδίσεις πολύ περισσότερο από περιττές μνησικακίες και πίκρα αργότερα.

5η ημέρα

Γίνε το πρότυπο. Ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι εσύ συμβάλλει στο χώρο εργασίας σου ως σύνολο. Αν θέλεις ο χώρος εργασίας σου να είναι εστιασμένος στον άνθρωπο, όχι απλώς στο κέρδος, τότε φέρσου εσύ αντίστοιχα. Να είσαι ευγενική και να αποφεύγεις τα κουτσομπολιά. Αν θέλεις να σου έχουν εμπιστοσύνη, μην μπλέκεσαι σε δολοπλοκίες – κάτι τέτοιο έχει επιπτώσεις σε όλους.

 +2 Ημέρες bonus!

1. Παίνεψε τους άλλους

Ένας καλός χώρος εργασίας σημαίνει πως οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να φτάσουν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους μέσω των καθηκόντων που τους ανατίθενται και της αλληλεπίδρασης που έχουν με τους άλλους στη δουλειά. Ενθαρρύνοντας τους άλλους να γίνουν καλύτεροι, γίνεσαι κι εσύ.

2. Να είσαι ηθική και διπλωματική

Προσπάθησε να προσφέρεις στήριξη αντί να σαμποτάρεις, να είσαι γενναιόδωρη αντί για ζηλιάρα και να εξισορροπείς τις καταστάσεις αντί να κατηγορείς. Μάθε να μιλάς ειλικρινά στους ανθρώπους, χωρίς όμως να κατακεραυνώνεις. Αντί για αντιπαραθέσεις και αποτυχίες, θέσε προκλήσεις και πρόσφερε υποστήριξη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i