Πώς θα παραιτηθώ από τη δουλειά μου; Ρωτήσαμε τη life coach

Μήπως έχει έρθει η ώρα να παραιτηθείς; Ποια είναι τα σημάδια και πώς να το διαχειριστείς;

young-woman-found-a-job-picture-id899180894

Από την Κατερίνα Ευστρατιάδου, personal life coach.

Πώς θα παραιτηθώ από τη δουλειά μου; Μπορεί ακόμα να το αναρωτιέσαι ή να το έχεις πάρει απόφαση και απλά να μην ξέρεις πώς να το «επικοινωνήσεις» στο διευθύντή σου. Οι παρακάτω συμβουλές της life coach θα σε βοηθήσουν.

Έχει έρθει η ώρα να παραιτηθείς αν:

  • Νιώθεις ότι δεν εκτιμάται η προσφορά σου πλέον – ίσως δε ζητείται η άποψή σου για τα projects της εταιρείας ή δε σε καλούν στα meetings.
  • Ή, απλά, η δουλειά σου έχει φτάσει σε σημείο να μη σε καλύπτει τόσο που τη βαριέσαι και περνάς τις ημέρες σου χαζεύοντας στο Διαδίκτυο.
  • Μπορεί, βέβαια, να νιώθεις ότι έχεις ξεπεράσει τη θέση που έχεις εδώ και τόσα χρόνια – έχεις μάθει ό,τι μπορούσες να μάθεις και δεν υπάρχει πιθανότητα να ανελιχθείς  στην εταιρεία.
  • Όσο κι αν επιθυμείς να φύγεις καλό θα ήταν να μην παραιτηθείς μέχρι να βρεις άλλη δουλειά, εκτός αν η δουλειά σου βλάπτει σοβαρά τη ψυχική υγεία σου. Μπορεί ο εγωισμός σου να σου λέει ότι ήρθε η ώρα, αλλά θα διακινδυνεύσεις να νιώσεις απόγνωση αν δεν πάνε όλα όπως τα περιμένεις.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να αλλάξεις δουλειά αλλά φοβάσαι; Η ελληνίδα διευθύντρια επικοινωνίας της Calin Group δίνει βασικές συμβουλές

Πώς λες ότι παραιτείσαι;

  • Ξεκίνα με ένα κομπλιμέντο, επισημαίνοντας στο manager σου πόσα έχεις μάθει από εκείνον και κατόπιν εξήγησε ότι είσαι έτοιμη για μία νέα πρόκληση.
  • Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφερθείς στα παράπονά σου, να είσαι υπερβολικά συναισθηματική ή προσβάλεις τους εργοδότες σου – θα τσαλακώσεις το όνομα και τη φήμη σου και δεν ξέρεις ποτέ με ποιον θα καταλήξεις να δουλεύεις ξανά στο μέλλον)
  • Για να κάνεις ακόμη πιο ευγενικό τον αποχαιρετισμό, δώσε και κάποιο όνομα που συστήνεις για αντικαταστάτη σου, εφόσον υπάρχει.
  • Μην ξεχάσεις να κλείσεις τις όποιες εκκρεμότητες έχεις αφήσει πριν την τελευταία σου μέρα – δε θα ήθελες να αφήσεις μισοτελειωμένες δουλειές που θα πρέπει να χειριστεί κάποιος άλλος.

Διάβασε επίσης: Δε μου αρέσει η δουλειά μου! Η life coach δείχνει το δρόμο αν νιώθεις ότι έχεις κολλήσει

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i