Μόλις μάθαμε ότι τα Χριστούγεννα βλάπτουν σοβαρά το Wi-Fi σου!

Έρευνα έδειξε ότι όσο περισσότερο στολίζεις το δέντρο, τόσο υποβαθμίζεις την ποιότητα της σύνδεσής σου στο Internet.

christmas-tree_gb8q

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο χαλάει τη λήψη Wi-Fi. Είναι ειρωνικό, αλλά αν θέλεις να έχετε καλό ασύρματο Internet μέσα στη θαλπωρή των γιορτών, τότε μάλλον δεν θα πρέπει να στολίσεις. Kι αν το σήμα σου προέρχεται από το router του γείτονα, άσκησε επάνω του όλη σου την επιρροή για να... μην στολίσει κι εκείνος.

Πέρα από την πλάκα, είναι αλήθεια ότι τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν να παρεμβληθούν στην ασύρματη σύνδεση του υπολογιστή ή του smartphone σου με το router. Αυτό δείχνει έρευνα της Ofcom, της κανονιστικής αρχής για τις επικοινωνίες στη Μ. Βρετανία.

χριστουγεννιάτικο δέντρο

Και για να μην αδικούμε το στολισμένο δέντρο ή το καραβάκι, να πούμε ότι οι πιθανές παρεμβολές δεν προέρχονται μόνο από τη δική τους παρουσία, αλλά και από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως λάμπες, ηχεία, τηλεοράσεις και monitor.

H ρυθμιστική αρχή για τις επικοινωνίες στη Μ. Βρετανία λέει ότι,ιδανικά τα router θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού και σε ύψος, όχι στο δάπεδο. Μάλιστα, η Ofcom κατασκεύασε και διαθέτει δωρεάν app για τον έλεγχο του Wi-Fi στο οικιακό περιβάλλον. Το Ofcom Wi-Fi Checker κάνει μία σειρά από μετρήσεις και διαγνωστικούς ελέγχους.

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr 

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i