Τα 10 πιο κοινά skincare λάθη που κάνουμε στο δέρμα μας σύμφωνα με τους δερματολόγους

Εσύ για ποιο απ᾽όλα είσαι "ένοχη";

skincare λάθη στο πρόσωπο istock

Όλες μας έχουμε υποπέσει κατά καιρούς (ή έχουμε σαν συνήθειο να επαναλαμβάνουμε) σε μικρά skincare λάθη: πειράζουμε τα σπυράκια μας, ξεχνάμε τον αντηλιακό μας, δεν πίνουμε αρκετό νερό. Υπάρχουν όμως και κάποιες συνήθειες που μπορεί να μην σου έχει περάσει καν απ᾽το μυαλό ότι βλάπτουν την επιδερμίδα σου.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τα 10 πιο συχνά (και κοινά) "σφάλματα" που κάνουμε οι περισσότερες, πολλές φορές ασυναίσθητα, και που κάθε άλλο παρά ευνοούν την υγεία του δέρματός μας. Άπειροι τόνοι μελανιού έχουν χυθεί από δερματολόγους σε διάφορα άρθρα τους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εφιστώντας μας την προσοχή στα παρακάτω:

#1. Πειράζεις τα σπυράκια σου (ή τα μαύρα στίγματα)

Δεν περίμενες να στο πούμε εμείς καθώς πιθανότατα το γνωρίζεις ήδη, αλλά μπορεί να αποτελεί και το no. 1 λάθος που όλες ανεξαιρέτως έχουμε κάνει έστω μια φορά. Το ξέρουμε ότι όταν δεις ένα σπυράκι θες αμέσως να το ζουλήξεις απ᾽την επιθυμία σου να το εξαφανίσεις, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εισχωρήσουν βακτήρια πολύ βαθιά στο δέρμα τραυματίζοντας πολλές φορές το δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα αλλά και πιθανή μόλυνση. Ως εκ τούτου, τα σπυράκια πολλαπλασιάζονται ενώ κινδυνεύεις να μείνεις με μόνιμες ουλές στο δέρμα. Αντ᾽αυτού, ζήτα τη βοήθεια του δερματολόγου σου, ο οποίος θα σε συμβουλέψει για το πώς μπορείς να απαλλαγείς από τα όποια δερματικά προβλήματα ή μαύρα στίγματα.

#2. Ξεχνάς να βάζεις παντού αντηλιακό

Και όταν λέμε παντού εννοούμε και στα χείλη και τον λαιμό, που πολύ συχνά ξεχνάμε. Σχετικά με τα χείλη δε, το δέρμα τους είναι πολύ πιο λεπτό από αυτό του προσώπου ενώ δεν έχουν μελανίνη, επομένως είναι πιο ευαίσθητα στον ήλιο. Μην ξεχνάς το αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά, ενώ στα χείλη μπορείς να εφαρμόζεις ένα lip balm με SPF30. Εδώ να αναφέρουμε επίσης ότι πρέπει να αποφεύγεις την πολύωρη έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι, ειδικά τις επικίνδυνες ώρες, όσο αντηλιακό κι αν φοράς.

Διάβασε τη συνέχεια στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i