Θεραπεία για λευκά μαλλιά: Ο εύκολος τρόπος να τα επαναφέρεις στο φυσικό τους χρώμα

Η παγκόσμια καινοτομία της Labo σταματά την ανάπτυξη λευκών και γκρίζων τριχών και επαναφέρει το φυσικό χρώμα των μαλλιών χωρίς χρωστικές.

woman hair iStock

Παρ' όλο που τα γκρίζα / λευκά μαλλιά θεωρούνται γοητευτικά για πολλούς ανθρώπους, και ιδιαίτερα στους άντρες, πάντα θα υπάρχει η μερίδα εκείνων των αντρών και γυναικών που θα θέλουν να απαλλαγούν εντελώς από τις γκρίζες τρίχες. 

Λίγο η συνήθεια και η αγάπη τους για το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους, λίγο το (κακώς εδραιωμένο) στερεότυπο που θέλει τα λευκά ή γκρίζα μαλλιά άρρηκτα συνδεδεμένα με τη γήρανση, η ανάγκη ορισμένων ανθρώπων για ολοκληρωτική κάλυψη των λευκών παραμένει και είναι πλήρως κατανοητή.

Γιατί και πότε εμφανίζουμε λευκές τρίχες;

Καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας υφίστανται μια διαδικασία φυσιολογικού γκριζαρίσματος, η οποία αν και συνήθως ξεκινά κατά την τέταρτη δεκαετία της ζωής, μπορεί να ξεκινήσει σε διαφορετική ηλικία ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Οι κύριοι παράγοντες που ευθύνονται για το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι η μειωμένη μελανινογένεση (μειωμένη σύνθεση μελανίνης) και το οξειδωτικό στρες στο βολβό της τρίχας. Τον ρόλο τους παίζουν φυσικά τόσο η κληρονομικότητα όσο και η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης.

Πιο συγκεκριμένα, η εμφάνιση  του γκριζαρίσματος συνδέεται με τη μειωμένη σύνθεση της μελανίνης, λόγω της μειωμένης δραστικότητας της τυροσινάσης (του ενζύμου που ευθύνεται για τη σύνθεση της μελανίνης), με τη μείωση του συνολικού αριθμού των μελανινοκυττάρων (εξειδικευμένα κύτταρα για παραγωγή μελανίνης στην τρίχα) καθώς και όπως έχει καταδειχθεί από πρόσφατες μελέτες, με τη μείωση των βλαστοκυττάρων των μελανινοκυττάρων του τριχοθυλακίου, που οφείλεται στη γήρανση.

Η συσσώρευση οξειδωτικών βλαβών εντός των τριχοθυλακίων είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ο οποίος επηρεάζει το ρυθμό της διαδικασίας του γκριζαρίσματος των μαλλιών και είναι αποτέλεσμα της υπέρμετρης παραγωγής ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας, ο οποίος δεν είναι πλέον σε θέση να τις εξουδετερώσει επαρκώς. Με τον τρόπο αυτό, οι ελεύθερες ρίζες συσσωρεύονται στους βολβούς των τριχών και η παρουσία τους εκεί μειώνει την αποτελεσματικότητα των ενζύμων που εμπλέκονται στη σύνθεση της μελανίνης, καθώς και των αντιοξειδωτικών ενζύμων που προστατεύουν φυσιολογικά την τρίχα από την οξείδωση. Η δημιουργία των ελεύθερων ριζών μπορεί να ενισχυθεί από το στρες, τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, τη μη ισορροπημένη διατροφή και την υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως.

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα λευκά μαλλιά;

Ενώ οι περισσότεροι καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις, όπως το να βάφουν μόνοι τους τα μαλλιά στο σπίτι, ή να καλύπτουν τα λευκά με επαγγελματικές βαφές στο κομμωτήριο ή ειδικά spray που καλύπτουν προοδευτικά το στέλεχος της τρίχας, υπάρχει μια σημαντική καινοτομία από τη Labo που όχι μόνο σταματά την ανάπτυξη των λευκών και γκρίζων τριχών αλλά και επαναφέρει το φυσικό χρώμα στα μαλλιά.

Ειδικότερα, πρόκειται για νέα δραστικά συστατικά διαδερμικής τεχνολογίας που δρουν σε διαφορετικά επίπεδα στα μαλλιά, στοχεύοντας ειδικά στις αιτίες που οδηγούν στο γκριζάρισμα των μαλλιών. H αγωγή White Hair της Labo, κατάλληλη και ειδικά σχεδιασμένη τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες, είναι ένα δερμο-καλλυντικό σκεύασμα για τοπική χρήση σε φιαλίδια, το οποίο προάγει την παραγωγή της μελανίνης των μαλλιών και βοηθά στην αντιμετώπιση της ανάπτυξης των λευκών & γκρίζων τριχών. 

labo

Τα δραστικά συστατικά της αγωγής White Hair είναι 3 μόρια διαδερμικής τεχνολογίας (Labo NPP-23, Labo SHP-4, Labo MLN-20) που έχουν ελεγχθεί για τη διαδερμική τους εισχώρηση,  η οποία εξασφαλίζει  τη μέγιστη  αποτελεσματικότητα τους. Οι φυσικές διαδικασίες παραγωγής της μελανίνης ενισχύονται χάρη στα δραστικά συστατικά χαμηλού και πολύ χαμηλού μοριακού βάρους, που δρουν σε διάφορα επίπεδα εντός του συστήματος της τρίχας (μελανινοκύτταρα, μελανινοσώματα, βλαστοκύτταρα μελανινοκυττάρων, οξειδωτικές βλάβες). Αντιμετωπίζουν τα αίτια που οδηγούν στην εμφάνιση των λευκών τριχών  και ενεργοποιούν τα μελανινοκύτταρα, ώστε να παράγουν τη φυσική χρωστική που χαρακτηρίζει κάθε τύπο μαλλιών χωρίς τη χρήση τεχνητών, χρωστικών ουσιών. 

λευκά μαλλιά

Σε μορφή αμπούλας, που εγγυάται την εύκολη και ακριβή εφαρμογή του προϊόντος στο τριχωτό, η αγωγή White Hair απεδείχθη 100% αποτελεσματική ύστερα από in vivo κλινική μελέτη που διεξήχθη σε 30 εθελοντές.

labo

λευκά μαλλιά

Πώς εφαρμόζεται η αγωγή στα μαλλιά;

Καλό είναι να εφαρμόζεται μια αμπούλα την ημέρα για 5 συνεχόμενες ημέρες ακολουθούμενη από διάλειμμα 2 ημερών. Συνιστάται η εφαρμογή της αγωγής από 1 έως και 4 μήνες ενώ καλό είναι να επαναλαμβάνεται 1 φορά τον χρόνο.

Περισσότερα για την White Hair Series μπορείς να μάθεις εδώ.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i