Οι πιο δημοφιλείς τάσεις στα μαλλιά για το φετινό καλοκαίρι

Τα χτενίσματα και τα hair trends που θα βλέπεις παντού φέτος.

τάσεις μαλλιά Unsplash

Πιθανόν έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χτενίσματα και hair trends που βλέπουμε συνέχεια στο Ιnstagram feed μας. Αγαπημένες stars, beauty addicts και fashionistas εμφανίζονται στις οθόνες μας με όλες τις τελευταίες τάσεις στα μαλλιά, δίνοντάς μας μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τις δικές μας καλοκαιρινές εμφανίσεις.

Το κοινό τους χαρακτηριστικό; Ότι είναι low-maintenance αλλά και 90s inspired. Πρόκειται δηλαδή για hairstyles που είναι εμπνευσμένα (και εμφανώς επηρεασμένα) από τη δεκαετία του ᾽90, αλλά και που μπορούν εύκολα να φτιαχτούν σε μόλις λίγα λεπτά, χωρίς να χρειάζονται μεγάλη συντήρηση.

Δες παρακάτω τα πέντε trends που ξεχωρίσαμε εμείς και που θεωρούμε ότι είναι άκρως καλοκαιρινά και girly:

Mermaid Waves

Τα mermaid waves ή αλλιώς τα κυματιστά μαλλιά είναι το πιο δημοφιλές κούρεμα του καλοκαιριού διαχρονικά. Θες επειδή θυμίζουν καλοκαίρι και διακοπές περισσότερο από οποιοδήποτε χτένισμα, θες επειδή κολακεύουν όλα τα μήκη και στιλ μαλλιών και όλα τα πρόσωπα, ενώ δείχνουν σέξι και ταυτόχρονα πολύ νεανικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες μας το έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aimée (@aimeejohnson)

Δες εδώ πώς να κάνεις κυματιστά τα μαλλιά σου μέσα σε 5᾽

Curtain Bangs

Πρόκειται για τις (γνωστές πλέον) πλαϊνές αφέλειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο δεξιά και αριστερά, και διαφέρουν ως προς τις παραδοσιακές στο ότι δεν καλύπτουν όλο το μέτωπο αλλά μόνο τα πλαϊνά μέρη του. Ξεκινάνε από τη χωρίστρα και ανάλογα το μήκος που έχεις επιλέξει, μπορεί να φτάσουν μέχρι το ύψος των αυτιών. Στην ουσία, είναι μια πιο "ενήλικη" εκδοχή των κλασικών, κοριτσίστικων αφελειών. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JULIA ✨ (@juliaq__)

Scarves

Μαντήλια φορεμένα στα μαλλιά κανονικά (καλύπτοντας δηλαδή μέρος του κεφαλιού) ή σαν κορδέλα/μαντήλι, σίγουρα δίνουν πόντους στο στιλ σου, ενώ επίσης μπορούν να κρύψουν της bad hair days σου. Ταυτόχρονα, προστατεύουν το κεφάλι και τα μαλλιά σου από τον ήλιο με στιλ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jen Azoulay (@jen_wonders)

Claw-Clips

Ποιος θα περίμενε ότι τα κλάμερ θα γίνονταν τόσο in. Κι όμως, αν τα συνδυάσεις σωστά και κάνεις και το σωστό χτένισμα, μπορούν να απογειώσουν την εμφάνισή σου. Το αγαπημένο των influencers είναι ο χαλαρός κότσος που στερεώνεται μέσα στο κλάμερ.

Baby Braids

Πρόκειται για τα κλασικά (και πανεύκολα) "δίδυμα "κοτσιδάκια που πλαισιώνουν το πρόσωπο και σίγουρα έχεις δει στα μαλλιά της Dua Lipa, Hailey Bieber, Gigi Hadid και άλλων.

Δες επίσης: Συμβουλές ομορφιάς για υγιή μαλλιά ακόμα και στις διακοπές

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i