Ποιο σέρουμ να διαλέξω ανάλογα με τις ανάγκες μου;

Με τη χρήση ενός ορού κατάλληλου για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, θα διασφαλίσεις τη νεανική εικόνα στην πάροδο του χρόνου.

σέρουμ iStock

Το σέρουμ ή ορός είναι ένα "μαγικό" μπουκαλάκι με υπερσυμπυκνωμένη σύνθεση που δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης εδώ περίπου και μία δεκαετία, αλλά ακόμη πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν πραγματικά αξίζει να επενδύσουν σε έναν ορό. Οι μοναδικές ευεργετικές για την επιδερμίδα ιδιότητές του καθώς και το γεγονός ότι προάγει τη μέγιστη διείσδυση των προϊόντων περιποίησης που θα χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια τον καθιστά το απόλυτο must-have προϊόν της ομορφιάς.

Ιδιοφυής σύνθεση 

Διαθέτει εξαιρετικά ανάλαφρη και λεπτόρρευστη υφή, χάρη στην οποία μπορεί να  εμπλουτίσει και τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας με τα πολύτιμα συστατικά του, σε αντίθεση με μια κρέμα, που η δράση της είναι πιο επιδερμιδική. Επίσης, περιέχει μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό και διπλάσια ποσότητα σε δραστικά συστατικά από μια κρέμα, ώστε να φθάνει στα κύτταρα της επιδερμίδας, ενώ η βιοδιαθέσιμη σύνθεσή του είναι απόλυτα συμβατή με τα κύτταρά μας και μπορεί να επηρεάσει τη "συμπεριφορά τους όταν βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της δημιουργίας τους. Έτσι, ενισχύει τη νεανική συμπεριφορά των κυττάρων της επιδερμίδας και τη διατηρεί στην πάροδο του χρόνου.

Αναβάθμισε τη beauty ρουτία σου 

Μπορεί αρχικά οι οροί να χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος, αλλά, χάρη στην κορεάτικη κουλτούρα –K Beauty–, εξελίχθηκαν σε ένα αναπόσπα- στο βήμα της καθημερινής περιποίησης. Έτσι, μπορείς να εφαρμόζεις το πρωί και το βράδυ σε καθαρή επιδερμίδα τον ορό της επιλογής σου με τα δάχτυλα κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις, ώστε να εξασφαλίσεις τη μέγιστη διείσδυση των συστατικών του και στη συνέχεια να απλώνεις την κρέμα φροντίδας.

Ποιο σέρουμ να διαλέξω ανάλογα με τις ανάγκες μου; 

Υπάρχει πραγματικά μια πληθωρική γκάμα ορών που μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε ατέλεια της επιδερμίδας σου, αλλά και να συμβαδίσουν με τον τύπο της, όπως λιπαρή, ξηρή κ.λπ. Πιο αναλυτικά:

▶ Ενίσχυση λάμψης: Για να μειώσεις την ένταση των δυσχρωμιών, των καφέ κηλίδων και των σημαδιών της ακμής, επένδυσε σε έναν ορό με λευκαντική και αντιοξειδωτική δράση, με συστατικά τα οποία εξισορροπούν την παραγωγή μελανίνης. Η βιταμίνη C και η νιασιναμίδη είναι από αυτά που ξεχωρίζουν.

SKIN PLAST SÉRUM

Συσφιγκτικός ορός SKIN PLAST SÉRUM FERMETÉ, DERMAGOR.

▶ Βαθιά ενυδάτωση: Νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε "τραβάει", είναι θαμπή και έχει έντονες λεπτές γραμμές έκφρασης; Τότε χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση με έναν ορό με υψηλή περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ.

MAXYDRAT SERUM, COVERDERM.

Ενυδατικός ορός MAXYDRAT SERUM, COVERDERM.

▶ Αντιγηραντική φροντίδα: Ένας αντιγηραντικός ορός είναι περίπου τρεις με τέσσερις φορές πιο δραστικός από μια αντιγηραντική κρέμα. Επίλεξε έναν με ρετινόλη, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά συστατικά.

PEPTUMAX SERUM, COVERDERM.

Αντιγηραντικός ορός προσώπου και ματιών PEPTUMAX SERUM, COVERDERM.

▶ Κανονική και μεικτή επιδερμίδα: Αναζήτησε έναν ενυδατικό ορό με υαλουρονικό οξύ ή έναν ορό με LHA, το απολεπιστικό μόριο που μειώνει τα σημάδια και τις καφέ κηλίδες, ενισχύει τη λάμψη και λειαίνει την υφή της επιδερμίδας.

NOURISHMENT FACIAL SERUM

Ορός θρέψης NECTAR ROYAL NOURISHMENT FACIAL SERUM, FRESH LINE.

▶ Λιπαρή επιδερμίδα: Μην ξεχνάς πως και η λιπαρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Προτίμησε έναν ορό με αντιβακτηριδιακά συστατικά και αιθέρια έλαια που εξισορροπούν τη λιπαρότητα, όπως το γκρέιπφρουτ, το δεντρολίβανο, η λεβάντα, το γεράνι και το τεϊόδεντρο. Αν η επιδερμίδα σου εμφανίζει λιπαρότητα μόνο στη ζώνη "Τ", μπορείς να εφαρμόσεις τον ορό με τα παραπάνω συστατικά μόνο σε αυτή την περιοχή και να απλώσεις έναν ενυδατικό ορό στο υπόλοιπο πρόσωπο.

▶ Ξηρή επιδερμίδα: Όταν υπάρχει έλλειψη λιπιδίων, επίλεξε έναν ορό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα έλαια αβοκάντο, αμυγδάλου, αργκάν και βερίκοκου, καθώς και βιταμίνη Ε και νιασιναμίδη, που θα επανορθώσουν το υδρολιπι- δικό φιλμ της επιδερμίδας και θα προάγουν την παραγωγή των πολύτιμων ceramides.

ΟΡΌΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟ ΑΡΓΚΆΝ SERUM, LABBOK.

ΟΡΌΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟ ΑΡΓΚΆΝ SERUM, LABBOK.

▶ Ώριμη επιδερμίδα: Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ταυτόχρονα την υπερμελάχρωση, την έλλειψη σφριγηλότητας και όγκου αλλά και τις ρυτίδες, χρειάζεσαι έναν multi-tasking ορό πλούσιο σε Ω λιπαρά οξέα, αλλά και με δραστικά αντιγηραντικά συστατικά, όπως η ρετινόλη, η ρεσβερατρόλη και, φυσικά, το υαλουρονικό οξύ.

REVITALIFT FILLER

Ορός ενυδάτωσης REVITALIFT FILLER [+HYALURONIC ACID], L’ORÉAL PARIS.

Πώς χρησιμοποιείται το serum; Το χρειάζεσαι; Πρέπει να έχει υαλουρονικό οξύ;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i