Το πρώτο body εσώρουχο Yamamay που αναγγέλλει ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Και αντισταθμίζει τις εκπομπές CO2.

Yamamay

Η Yamamay συνεχίζει την πορεία της στον τομέα της αειφορίας, συνεχίζοντας να
αναπτύσσει συγκεκριμένα έργα με στόχο τη μείωση των συσκευασιών και την αντιστάθμιση προϊόντων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον. Η παραγωγή προϊόντων με βιώσιμα υφάσματα δημιουργεί μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις: καταναλώνουν λιγότερο νερό, λιγότερη ενέργεια, λιγότερους φυσικούς πόρους και ακόμη μειώνουν τα απόβλητα αποφεύγοντας την επανεισαγωγή απορριμμάτων και υπολειμμάτων πίσω στο περιβάλλον. Για το καλοκαίρι του 2021, αυτό το ταξίδι υλοποιήθηκε με το έργο EDIT - Eco
Designed Innovative Textile - μια συλλογή κάψουλα φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από μονοπολυμερές ύφασμα. Αυτό το ύφασμα είναι 100% ανακυκλωμένο και 100% ανακυκλώσιμο. στόχος μας είναι να το παρατείνουμε μέχρι το Φθινόπωρο με μια πρόταση για αειφόρες γραμμές μόδας, ιδιαίτερα το έργο "Sculpt Zero" σε συνεργασία με το AzzeroCO2 - μια εταιρεία συμβούλων για τη βιωσιμότητα και την ενέργεια.

Το #Yamamayforthefuture προβάλλει τη μάρκα και τους πελάτες της σε μια νέα διάσταση με βασική αρχή να έχουν πιο συνειδητές και ενημερωμένες επιλογές κατά την αγορά προϊόντων.

Η σειρά Sculpt, γεννημένη το 2014, είναι φτιαγμένη με το πατενταρισμένο ύφασμα Sensitive® Sculpt, από την EUROJERSEY. Με εξαιρετικά τεχνικό περιεχόμενο που προσφέρει καινοτόμες και υψηλές επιδόσεις. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, αυτό το ύφασμα προσφέρεται για ακατέργαστη κοπή, επιτρέποντας έτσι τη μείωση της παραγωγής αποβλήτων λόγω της ευέλικτης και πολλαπλής χρήσης του. Τα πρόσθετα συστατικά είναι κρίσιμα και αποφασιστικά καθώς περιορίζουν τον αριθμό των στοιχείων που χρησιμοποιούνται. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να απλοποιήσουν τις διαδικασίες παραγωγής, ακολουθώντας έτσι τις θεμελιώδεις αρχές του οικολογικού σχεδιασμού, οι οποίες παραμένουν ένας κρίσιμος πυλώνας της Πράσινης Συμφωνίας σήμερα.

Το ύφασμα Sensitive® Sculpt κατασκευάζεται με μια βιώσιμη διαδικασία παραγωγής που περιορίζει τη χρήση βαφών, νερού και ενεργειακών πόρων που
χρησιμοποιούνται.
Η κλιματική αλλαγή μας οδήγησε στο να καταλάβουμε πώς κάθε στοιχείο επηρεάζει το ένα το άλλο στον πλανήτη μας και, στη συνέχεια, πόσο στενά συνδέονται οι Ωκεανοί και η Γη. Η αύξηση του CO2 στον αέρα αντιστοιχεί άμεσα σε αύξηση του CO2 στους ωκεανούς.

Yποθέτοντας ότι η μέτρηση είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή και με την τεχνική υποστήριξη της AzzeroCO2, η Yamamay επέλεξε να μετρήσει το αποτύπωμα άνθρακα του προϊόντος (CFP) της σειράς Sculpt. Η μελέτη διεξήχθη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο UNI EN ISO 14067: 2018 "Αέρια του θερμοκηπίου -

Αποτύπωμα άνθρακα προϊόντων - Απαιτήσεις και οδηγίες για τον ποσοτικό προσδιορισμό ". Στη συνέχεια υποβλήθηκε στην Certiquality για επαλήθευση από τρίτο μέρος, στο οποίο έδωσαν περαιτέρω σταθερότητα και αξιοπιστία στην  ανάλυση που πραγματοποιήθηκε. Ο υπολογισμός των προς αντιστάθμιση εκπομπών μετρήθηκε ξεκινώντας από τον αριθμό των κοματιών Sculpt που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Yamamay το 2021. Από αυτά τα αποτελέσματα,  συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων για κάθε είδος και των εκτιμήσεων πωλήσεων για το έτος 2021, δυνατό να υπολογιστεί ο αντίκτυπος για κάθε κατηγορία ενδυμάτων:

  • Body ολόσωμο: 58,8 τόνοι CO2 eq
  • Slip: 37,2 τόνοι CO2 eq
  • Σουτιέν: 19 τόνοι CO2 eq
  • Κολάν και ποδηλατικά σορτς: 18,3 τόνοι CO2

Yamamay

Για να αντισταθμίσει τις εκπομπές που παράγονται από τη γραμμή Sculpt, η Yamamay αποφάσισε να υποστηρίξει ένα έργο ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Σρι Λάνκα όπου παράγεται αυτή η γραμμή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό ισχύος 6,5 MW που χρησιμοποιεί το νερό του
ποταμού Kuru Ganga. Στόχος είναι η παραγωγή καθαρής ενέργειας για το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έργο παρείχε επίσης κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την τοπική περιοχή, όπως:

- Καθαρή ενέργεια αντί ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από θερμικούς σταθμούς
- Απασχόληση κατοίκων για ημι-εξειδικευμένες και ανειδίκευτες θέσεις εργασίας
- Επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και του συνολικού εισοδήματος του πληθυσμού - Υποστήριξη για τοπικές δραστηριότητες που παράγουν εισόδημα π.χ. οικοτουρισμός, φυτώρια, μελισσοκομία, χειροτεχνία.

Yamamay

Η δραστηριότητα μέτρησης του αποτυπώματος άνθρακα και η αντιστάθμιση των εκπομπών CO2eq θα κοινοποιούνται ενεργά μέσω όλων των διαύλων επικοινωνίας της μάρκας, ώστε να δοθεί στον καταναλωτή η ευκαιρία να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων που αγοράζει.

Yamamay

Για το φθινόπωρο του 2021 αποφασίστηκε επίσης ότι από μια βιώσιμη προοπτική, η σειρά Sculpt επεκτείνεται προσθέτοντας 3 νέα μοντέλα στην υπάρχουσα συλλογή: ένα σουτιέν με μπανέλα και διαφοροποιημένα cups, ένα κορμάκι και ένα ψηλόμεσο σλιπ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i