Οι κυρίαρχες τάσεις στην ομορφιά για το 2022

Νέοι στίχοι, νέες συνήθειες και προσθήκες στον τομέα της ομορφιάς που θα μας απασχολήσουν φέτος.

Ομορφιά

Βιώσιμες προτάσεις, οικολογική συνείδηση, εξατομικευμένες λύσεις, προϊόντα περιποίησης που ενδυναμώνουν το μικροβίωμα αλλά και φυσικά συστατικά είναι μερικές από τις κυρίαρχες τάσεις στη βιομηχανία της ομορφιάς.

Οι κυρίαρχες τάσεις στην ομορφιά για το 2022

ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΊΩΜΑ Μετά από πολλά χρόνια συνεχούς χρήσης δραστικών συστατικών, σε συνδυασμό με τους ερεθισμούς και την ακμή που άνθισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η στροφή της βιομηχανίας καλλυντικών στη δημιουργία προϊόντων με καταπραϋντικές συνθέσεις, ενυδατικούς παράγοντες και συστατικά, όπως τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά, που σέβονται και ενδυναμώνουν τον προστατευτικό της φραγμό είναι εμφανής. Μπορεί τα AHAs και η ρετινόλη να διατηρούν τα σκήπτρα στον τομέα της αντιγήρανσης, αλλά, όταν πρόκειται για την υγιή της εμφάνιση, τον πρώτο λόγο έχουν τα προϊόντα καθαρισμού με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και ceramides, που διατηρούν την πολύτιμη υγρασία  της επιδερμίδας, καθώς και προϊόντα περιποίησης που αντιμετωπίζουν τους ερεθισμούς και διατηρούν το μικροβίωμα ακέραιο.

ΧΡΏΜΑ ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ Τα προϊόντα μακιγιάζ ματιών έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς τα μάτια συνεχίζουν να κυριαρχούν στην εμφάνισή μας. Εκτός όμως από τα προϊόντα κάλυψης, όπως κονσίλερ και κρέμες με χρώμα, η νέα τάση στο μακιγιάζ απογειώνει το βλέμμα με έντονα χρώματα. Επίλεξε σκιές ματιών στις αποχρώσεις της αρεσκείας σου ξεφεύγοντας από το συμβατό smokey eye με γήινους τόνους ή τόλμησε μάσκαρα με χρώμα, αντί για μαύρη και καφέ, όπως μπλε, πράσινη και μοβ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΟΜΊΚΕΥΣΗ Η ανάδειξη της μοναδικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο, από τη δημιουργία ενός προσωπικού αρώματος που συναντάμε στο λανσάρισμα του οίκου Bvlgari με τη σειρά Allegra και την επιλογή της συσκευασίας των προϊόντων μακιγιάζ της Herrera Beauty έως τη δημιουργία του ορού Costum Dose της SkinCeuticals, που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. 

ECO-CONSCIOUS Η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στο περιβάλλον αλλά και στους ωκεανούς γίνεται πράξη από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών μέσα από το πρόγραμμα Water Lovers. Αναζήτησε προϊόντα περιποίησης, όπως κρέμες φροντίδας, αντηλιακά, αφρόλουτρα και σαμπουάν με βιοδιασπώμενες συνθέσεις που σέβονται το περιβάλλον.

ΑΝΑΚΥΚΛΏΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΊΕΣ Οι μεγαλύτεροι οίκοι καλλυντικών, όπως η Giorgio Armani Beauty, η Carolina Herrera, η Chloé και πολλοί άλλοι, λανσάρουν πλέον αρώματα, προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης με συσκευασίες από ανακυκλώσιμα υλικά ή συσκευασίες που επαναχρησιμοποιούνται, όπως, για παράδειγμα, το άρωμα My Way, συμβάλλοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΆ ΜΕ "ΥΠΟΓΡΑΦΉ" Προϊόντα ομορφιάς που φέρουν την υπογραφή celebrities και make-up artists έχουν την τιμητική τους. Από τη Rihanna με τη συλλογή Fenty Beauty και την Jennifer Lopez έως τον James Charles, τη Huda Kattan, τη Selena Gomez καθώς και make-up artists, όπως η Charlotte Tilbury, η Pat MacGrath και η Violette Serrat, μοιράζονται μυστικά ομορφιάς μέσα από τα προϊόντα τους.

ΦΥΣΙΚΆ ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ Τα μανιτάρια, το έλαιο κάνναβης, τα βοτανικά εκχυλίσματα, ο κουρκουμάς, το τζίντζερ, αλλά και δραστικά συστατικά από τον θαλάσσιο πλούτο, όπως η άλγη και τα φύκια, διαθέτουν εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα χημικά συστατικά.

ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΤΟΎ Ό,τι επηρεάζει την επιδερμίδα του προσώπου, επηρεάζει και το δέρμα του κεφαλιού. Ερεθισμοί, ξηροδερμία και άλλα συμπτώματα οδηγούν στην αναζήτηση προϊόντων εξισορρόπησης και εξυγίανσης του τριχωτού. Προϊόντα περιποίησης με προβιοτικά ενδυναμώνουν το μικροβίωμα του τριχωτού και καταπραΰνουν, ενώ τα scrubs και οι μάσκες για βαθύ καθαρισμό δίνουν τη λύση στη λιπαρότητα.

ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΑΠΌ ΤΟ ΜΠΛΕ ΦΩΣ Η έκθεσή μας στην ακτινοβολία των ηλεκτρονικών συσκευών και ιδίως του υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην επιδερμίδα. Το μπλε φως που εκπέμπουν διαταράσσει τον κιρκαδικό ρυθμό του οργανισμού, με αποτέλεσμα οι φυσικές λειτουργίες επανόρθωσης των φθορών της επιδερμίδας να μειώνονται. Τα πρόωρα σημάδια γήρανσης κάνουν πιο άμεσα ορατή την εμφάνισή τους, όπως λεπτές γραμμές έκφρασης, θαμπή όψη και
ανομοιόμορφος τόνος. Πλέον, υπάρχουν πολλά προϊόντα που προστατεύουν από την μπλε ακτινοβολία που αξίζει να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου.

ΜΊΝΙΜΑΛ ΡΟΥΤΊΝΑ ΟΜΟΡΦΙΆΣ Το skinmalism άνθισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Καθώς η επιδερμίδα δεν καλυπτόταν για πάνω από 8 ώρες με μέικαπ, μειώθηκε αυτόματα η χρήση διάφορων έξτρα προϊόντων περιποίησης. Παράλληλα, η συνεχής χρήση προστατευτικής μάσκας ενίσχυσε τη "maskne", γεγονός που οδήγησε πολλές γυναίκες στον δερματολόγο, με τις περισσότερες να ακολουθούν πιστά τη συμβουλή του με μότο "less is more". Οι περισσότεροι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένα προϊόν καθαρισμού, ένας αντιοξειδωτικός ορός, μια κρέμα ενυδάτωσης και ένα αντηλιακό είναι τα μόνα απαραίτητα για την καθημερινή φροντίδα και την προστασία της επιδερμίδας. Έτσι, για την αντιμετώπιση των ερεθισμών και της ακμής πολλές γυναίκες περιόρισαν αρκετά τα προϊόντα περιποίησής τους και προτίμησαν μια πιο μίνιμαλ ρουτίνα ομορφιάς, η οποία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Nail Trends: Τα μανικιούρ που θα κάνεις ξανά και ξανά το 2022

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i