Οι LED μάσκες φωτοθεραπείας είναι το μέλλον στο skincare

Δες πώς μπορεί η φωτοθεραπεία να ωφελήσει το δέρμα σου.

LED masks iStock

Μπορεί να θυμίζουν τις μάσκες των Stormtroopers, των στρατιωτών της ταινίας φαντασίας Star Wars, μπορεί  ακόμα και να είναι τρομακτικές για κάποιους, όμως όλα δείχνουν ότι οι LED μάσκες φωτοθεραπείας είναι το μέλλον του skincare, κάνοντας ηχηρή την παρουσία τους εδώ και αρκετούς μήνες. 

Δες επίσης: Εσύ γνωρίζεις τι τύπο δέρματος έχεις; Ένα εύκολο trick για να το ανακαλύψεις

Είναι ήδη τα αγαπημένα skincare gadgets των Hollywood stars και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί: Υπόσχονται λεία, πιο καθαρή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα που μπορείς πλέον να πετύχεις και μόνη σου σπίτι.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, πρόκειται για μάσκες με LED φωτάκια που εφαρμόζονται στο πρόσωπο. Χρησιμοποιούνταν χρόνια από τους δερματολόγους στο ιατρείο με στόχο τη θεραπεία φλεγμονών μετά από διάφορα είδη θεραπειών.

Πώς λειτουργούν και τι υπόσχονται:

Οι LED μάσκες χρησιμοποιούν συγκεκριμένους τύπους UV ακτινοβολίας που όμως δεν προκαλούν εγκαύματα και δεν βλάπτουν το δέρμα όπως η ηλιακή ακτινοβολία. Επομένως, δεν υπάρχει θέμα χρήσης της ακόμα και 5 φορές τη βδομάδα, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Το γεγονός βέβαια ότι ενδείκνυται η συχνή χρήση της στο σπίτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους. Γι᾽αυτό και θέλει προσοχή την πρώτη φορά που θα επιλέξει κανείς να τη δοκιμάσει.

Δες επίσης: Setting Spray: Σύμφωνα με το TikTok το χρησιμοποιούμε όλες με λάθος τρόπο - Ποιος είναι ο σωστός;

Η LED φωτοθεραπεία διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, που με τη σειρά του μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, οδηγώντας σε μια πεντακάθαρη επιδερμίδα αλλά και φωτεινότητα. Γενικότερα, οι συγκεκριμένες μάσκες βοηθούν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, στην ερυθρότητα αλλά και στη βελτίωση της συνολικότερης όψης του δέρματος. Ειδικότερα, η θεραπεία με κόκκινο φως χρησιμοποιείται για την παραγωγή κολλαγόνου και ακολουθείται από το πράσινο φως που βοηθά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i