3 εύκολοι τρόποι για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Πώς μπορούν να σε βοηθήσουν το eye massage, το μαύρο τσάι και η ρετινόλη;

skin iStock

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, αλλά και το πρήξιμο και η γενικότερη όψη κούρασης στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερες γυναίκες. Πρόκειται για ένα είδος υπερμελάγχρωσης (με τη μορφή κηλίδων και πλακών) που μπορεί να παρουσιαστεί γύρω από τα μάτια, προσδίδοντας στην περιοφθαλμική χώρα ταλαιπωρημένη όψη. Οι μαύροι κύκλοι επηρεάζουν όλες τις ηλικίες.

Αίτια για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων αποτελούν συνήθως η κούραση, η έλλειψη ύπνου, το στρες, οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή (που επίσης ταλαιπωρούν τα μάτια), η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ αλλά και η κληρονομικότητα.

Δες κι εδώ: Πώς θα καταλάβεις αν έχει λήξει το σαμπουάν, το conditioner, η μάσκα μαλλιών σου

Αν ταλανίζεσαι από αυτό το -πολύ συχνό, είναι η αλήθεια - φαινόμενο, δες παρακάτω 3 τρόπους με τους οποίους μπορείς να τους αντιμετωπίσεις:

Δες επίσης: Τα top 5 χτενίσματα που θα βλέπουμε παντού την άνοιξη

Σύμφωνα με την skincare guru, Amy Chang, αυτά είναι τα 3 βήματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθηθείς:

#1. Eye massage

Ελαφρύ μασάζ σε ολόκληρη την περιοχή των ματιών, είτε με τα δάχτυλα είτε με ένα jade roller. Η ίδια προτιμά τα δάχτυλά της τα οποία χρησιμοποιεί με επιδεξιότητα για να ασκήσει ελαφρά πίεση στις εσωτερικές γωνίες των ματιών της, στα βλέφαρα αλλά και στη γύρω περιοχή. Επίσης, ταμπονάρει ελαφρά την περιοχή ασκώντας μικρή πίεση με αυτά. 

Tip: Χρησιμοποίησε λίγο λάδι προσώπου ώστε το μασάζ να γίνει ακόμα πιο εύκολα (και πιο ευχάριστα).

#2. Eye patches

Αν διαθέτεις πρόχειρα eye patches στο σπίτι σου, αποτελούν μια πολύ εύκολη λύση για να χαρίσεις λάμψη και ενυδάτωση στην περιοχή, ειδικά αν περιέχου καφεΐνη. Αυτό είναι το συστατικό που χρειάζεσαι για να "ξυπνήσεις" το βλέμμα σου και να κάνεις τα μάτια να σου να φανούν πιο ξεκούραστα. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις tea bags από μαύρο τσάι τα οποία θα έχεις βράσει σε νερό, θα έχεις κρυώσει για λίγη ώρα στο ψυγείο και θα τα εφαρμόσεις κάτω από τα μάτια σου σαν κομπρέσες. Προσοχή, θες να είναι κρύα και όχι παγωμένα.

#3. Κρέμα ματιών με ρετινόλη

Εφάρμοσε μια κρέμα με ρετινόλη ή βιταμίνη C. Ειδικά η βιταμίνη C θα χαρίσει στην περιοχή όλη τη φωτεινότητα που χρειάζεσαι.

Δες το βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i