Το χτένισμα που θα σε κάνει να μοιάζεις με αυθεντική Παριζιάνα

Και τα tutorials για να το δημιουργήσεις, είτε έχεις ίσια/σπαστά είτε σγουρά μαλλιά.

hair iStock

Είναι γεγονός ότι οι Γαλλίδες διακρίνονται για την κομψότητα και την αριστοκρατία τους, που φαίνονται να είναι έμφυτες και να πηγάζουν από μέσα τους. Σε αυτό συμβάλλει το ανεπιτήδευτο στιλ που έχουν υιοθετήσει όχι μόνο για το ντύσιμό τους αλλά και για τα χτενίσματα και το μακιγιάζ τους.

Δες επίσης: Τα οφέλη του ρυζόνερου στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Γιατί αν παρατηρήσεις προσεκτικά μια Γαλλίδα, και πολύ περισσότερο μια Παριζιάνα, θα διαπιστώσεις ότι η απλότητα και το λιτό στιλ είναι τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν το beauty look της ολοκληρωτικά. Ιδίως αναφορικά με τα χτενίσματα που υιοθετούν, αυτά είναι πάντα τόσο απλά και σικ που αναρωτιέσαι αν έχουν αφιερώσει πάνω από 5᾽ για να τα δημιουργήσουν. Κι όμως, δείχνουν πάντα άψογα ενώ αναβαθμίζουν το όλο look τους, ακόμα κι αν φορούν απλά ένα τζιν και ένα λευκό t-shirt. 

Ένα τέτοιο hairstyle είναι αναμφίβολα ο κότσος, το γνωστό low-bun ή top-knot, που δεν απογοητεύει ποτέ καμία. Εύκολο, low-maintenance και κομψό, αναδεικνύει το πρόσωπο ενώ είναι ιδανικό για τις bad hair days μας. Ωστόσο, ακόμα και αυτό το τόσο απλό χτένισμα θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Έτσι, αν έχεις ίσια ή σπαστά μαλλιά πιθανόν να μην δυσκολευτείς πολύ, όμως αν τα μαλλιά σου είναι "βαριά" ή πολύ σγουρά, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ορισμένα πράγματα.

Δες κι εδώ: Ταλαιπωρημένα μαλλιά; 4 πράγματα που καταστρέφουν τα μαλλιά (αλλά τα κάνουμε)

Δες παρακάτω τα mini tutorials για γρήγορα, καθημερινά messy buns, κατάλληλα για κάθε τύπο μαλλιών.

Αν έχεις ίσια / σπαστά μαλλιά:

Αν έχεις σγουρά μαλλιά:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i