Ταλαιπωρημένα μαλλιά; 4 πράγματα που καταστρέφουν τα μαλλιά (αλλά τα κάνουμε)

Τελικά, πώς να κρατάς το πιστολάκι για να μη φθείρεις τα μαλλιά σου;

blowdrying-her-hair-picture-id477640305

Έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά και προσπαθείς να βρεις το λόγο; Mήπως φθείρεις την τρίχα με συνήθειες που, ίσως, αγνοείς; Η beauty expert αναλύει όλα όσα καταστρέφουν τα μαλλιά σου.

Διάβασε επίσης: Πώς θα έχω υγιή μαλλιά; 6 συμβουλές για την περιποίηση μαλλιών στο σπίτι

1. Οι βαφές

Οι οξειδωτικοί παράγοντες που περιέχουν οι περισσότερες βαφές τροποποιούν τη δομή της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται εύθραυστα, ξηρά και σκληρά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προτιμάς προϊόντα ειδικά μελετημένα για βαμμένα μαλλιά.

2. Η ισιωτική

Μια δραστική επέμβαση στα πολύ σγουρά μαλλιά που γίνεται αποκλειστικά στο κομμωτήριο. Η χημική φόρμουλα που χρησιμοποιείται με στόχο το ίσιωμα της τρίχας σπάει τους χημικούς δεσμούς που καθορίζουν το σχήμα της. Η τεχνική αυτή φθείρει τα μαλλιά, τα αδυνατίζει και τα κάνει εύθραυστα.

3. Το ντεκαπάζ

Ο αποχρωματισμός της τρίχας, δηλαδή η αφαίρεση της φυσικής χρωστικής ουσίας με στόχο τον τεχνητό επαναχρωματισμό της, είναι δυνατός με την εφαρμογή του ντεκαπάζ. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) που χρησιμοποιείται διαπερνά το στέλεχος της τρίχας ανοίγοντας τα λέπια της και φτάνει στο φλοιό της για να οξειδώσει τη μελανίνη. Η χημική αυτή ένωση κάνει την τρίχα σχεδόν διάφανη. Αν γίνεται συχνά, τα λέπια της τρίχας δεν κλείνουν, αλλά παραμένουν ανασηκωμένα, με αποτέλεσμα να χάνεται η φυσική υγρασία και η λάμψη της τρίχας.

4. Το σεσουάρ

Η θερμότητα που αναπτύσσεται με τη χρήση του σεσουάρ, ιδίως όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις, μαλακώνει την κερατίνη και μειώνει τη φυσική υγρασία που έχει το στέλεχος της τρίχας. Αν όμως η χρήση σεσουάρ, όπως και σίδερου για ίσιωμα ή ψαλιδιού για μπούκλες, είναι καθημερινή, πολύ σύντομα οι κατεστραμένες άκρες των μαλλιών θα αποκτήσουν ψαλίδα και θα αρχίσουν να σπάνε. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, πρέπει να το κρατάς σε απόσταση 15-20 εκ. μακριά από τα μαλλιά και να το έχεις ρυθμίσει σε μέτρια ζεστό αέρα. Αν χρησιμοποιείς πολύ το πιστολάκι, θα πρέπει να κουρεύεσαι κάθε 6-8 εβδομάδες.

Διάβασε επίσης: Έτσι θα πετύχεις υγιή μαλλιά χωρίς κομμωτήριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i