Πώς να μην φριζάρουν τα μαλλιά μου; Το κόλπο με το οδοντικό νήμα που έγινε viral

Το οδοντικό νήμα έχει περισσότερες χρήσεις από αυτές που φανταζόσουν - ακόμα και για την ομορφιά σου.

hair iStock

Τι άλλες χρήσεις μπορεί να έχει ένα οδοντικό νήμα εκτός από το να καθαρίζει τα κενά ανάμεσα στα δόντια σου; Απ᾽ότι φαίνεται πολλές, και ένας γνωστός hairstylist αποφάσισε να μάς δείξει πώς το χρησιμοποιεί για... τα μαλλιά του. 

Πιο αναλυτικά, ο Matt ή @mattloveshair, που παρεμπιπτόντως έχει μακριά, πλούσια, σγουρά και πολύ προσεγμένα μαλλιά, μάς έδειξε ένα hair hack για να τιθασεύσεις το φριζάρισμα στα μαλλιά σου με τη βοήθεια του οδοντικού νήματος. Ένα εύκολο κόλπο που για εκείνον δουλεύει αλλά και μια εύκολη λύση για όλες εκείνες τις φορές που βρίσκεται εκτός και θέλει να φτιάξει τα μαλλιά του ενώ είναι on the go. 

Δες εδώ: Το DIY scrub που θα αφήσει τα πόδια σου εξαιρετικά απαλά

Όπως φαίνεται στο βίντεο, περνάει ένα κερωμένο νήμα από τη μια πλευρά της χωρίστρας του και κατά μήκος των μαλλιών του, καταφέρνοντας να τα "στρώσει", και όντως διαπιστώνουμε ότι το φριζάρισμα τιθασεύεται συγκρινόμενο με την άλλη πλευρά που δεν έχει περάσει ακόμα το νήμα. Όπως φαίνεται, δουλεύει το ίδιο καλά και στην κοπέλα που το δοκίμασε στο συγκεκριμένο βίντεο.

Δες πώς το κάνουν:

Σημαντική προϋπόθεση για να δουλέψει το παραπάνω hack είναι το οδοντικό νήμα να είναι κερωμένο. Φυσικά, πρόκειται για μια λύση ανάγκης και σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε να αποτελέσει τη μόνιμη λύση καταπολέμησης του φριζαρίσματος - γι᾽αυτόν τον σκοπό, κρίσιμη είναι η σωστή και βαθιά ενυδάτωση των μαλλιών με τα σωστά haircare προϊόντα αλλά και η συστηματική χρήση anti-frizz κρεμών. Δεν βλάπτει όμως να κουβαλάς στην τσάντα σου ένα οδοντικό νήμα για παν ενδεχόμενο και για λύση ανάγκης.

Δες κι εδώ: Μήπως τα μαλλιά σου φριζάρουν υπερβολικά; Δες πώς να τα περιποιηθείς σωστά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i