Μήπως τα μαλλιά σου φριζάρουν υπερβολικά; Δες πώς να τα περιποιηθείς σωστά

Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί για λεία μαλλιά, ιδίως τις (βροχερές) ημέρες με υπερβολική υγρασία.

hair iStock

Είναι γεγονός ότι ο βροχερός καιρός φέρνει αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας, μιας και η υγρασία που προκαλείται αναπόφευκτα από τη βροχή τα κάνει να φριζάρουν και να χάνουν το σχήμα τους, ακόμα κι αν μόλις βγήκαμε απ' το κομμωτήριο.

Επιπλέον, η υγρασία έχει ως αποτέλεσμα τα χτενίσματα που δημιουργείς να μην "κάθονται" καλά, εκτός φυσικά αν έχει προηγηθεί η σωστή περιποίηση των μαλλιών σου.

Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν συχνά, δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να τα φροντίζεις σωστά και να φαίνονται περιποιημένα ακόμα και τις ημέρες που έχει βροχή.

#1. Για λεία, λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά, μην ξεχνάς να κάνεις ειδικές μάσκες μαλλιών μια φορά την εβδομάδα. Οι μάσκες και οι διάφορες θεραπείες ενυδατώνουν και θρέφουν σε βάθος την τρίχα με αποτέλεσμα το φριζάρισμα να μειώνεται αισθητά. Επίσης, μην ξεχνάς να περιποιείσαι και το τριχωτό της κεφαλής με ειδικά σχεδιασμένες μάσκες και peeling κρέμες που καθαρίζουν σε βάθος την περιοχή.

Έχε στο μυαλό σου και κάτι εξίσου σημαντικό: μην τρίβεις με μανία τα μαλλιά σου στο λούσιμο. Αντίθετα, κάνε απαλό μασάζ με το σαμπουάν στο τριχωτό και άσε τη σαπουνάδα να τρέξει στις άκρες των μαλλιών σου - η τρίχα θα καθαρίσει κανονικά.

Δες κι εδώ: Το scalpcare είναι ο νέος hot τρόπος για να έχεις υγιή μαλλιά: 4 τρόποι να το κάνεις σωστά

#2. Απόφυγε το χτένισμα όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα και προτίμησε γενικότερα μια βούρτσα με φυσική τρίχα. Δώσε προσοχή επίσης στον τρόπο που τα χτενίζεις. Προτίμησε να ξεκινάς από κάτω προς τα πάνω για να τα ξεμπερδεύεις σταδιακά, καθώς η αντίθετη φορά θα έχει ως αποτέλεσμα το σπάσιμο και την ταλαιπωρία της τρίχας.

#3. Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν στεγνώνεις τα μαλλιά με πιστολάκι, αυτά φουντώνουν και φριζάρουν υπερβολικά. Η συμβουλή μας είναι να προτιμάς να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά, ωστόσο όταν αυτό δεν είναι εφικτό, προτίμησε να χρησιμοποιείς το σεσουάρ στη χαμηλότερη σκάλα και με κρύο αέρα. Επίσης, θα σε συμβουλεύαμε να αποφεύγεις εν γένει τη χρήση εργαλείων styling, καθώς ταλαιπωρούν και καίνε την τρίχα με αποτέλεσμα την εμφάνιση ψαλίδας και κατεστραμμένων άκρων. Όποτε αυτό όμως δεν είναι δυνατό μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς απαραιτήτως θερμοπροστατευτικά spray και έλαια μαλλιών για έξτρα ενυδάτωση και προστασία.

Δες επίσης: Οι τάσεις στο skincare για το φθινόπωρο του ᾽21

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i