Οι τάσεις στο skincare για το φθινόπωρο του ᾽21

Tα 7 skincare trends που θα επικρατήσουν αυτή τη σεζόν.

skincare iStock

Οι τάσεις κάθε σεζόν δεν αφορούν μόνο τα μαλλιά, τα νύχια, το μακιγιάζ και τα ρούχα. Ευτυχώς για όλες τις skincare addicts εκεί έξω, αφορούν και το skincare, μιας και η περιποίηση του προσώπου μας έχει γίνει hot topic τελευταία. Ακόμα και γυναίκες που περιορίζονταν σε μια ενυδατική κρέμα και έναν απλό καθαρισμό, άρχισαν να εξερευνούν περισσότερο τον μαγικό χώρο του skincare, ιδίως κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των απανωτών lockdowns.

Τα πρόσφατα trends στο skincare για το φθινόπωρο είναι εναρμονισμένα με την εποχή που διανύουμε αλλά και τον τρόπο ζωής μας όπως έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται πολλή σημασία στον καλό καθαρισμό, στην απολέπιση αλλά και στη φροντίδα του δέρματος με ειδικά προϊόντα κατάλληλα για την αντιμετώπιση του maskne, του νέου αυτού φαινομένου που προέκυψε τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της συνεχόμενης χρήσης μάσκας.

Με ποιους τρόπους μια καλή skincare ρουτίνα ωφελεί και την ψυχική σου υγεία;

Για να δούμε όμως πιο αναλυτικά τα skincare trends που θα επικρατήσουν το φθινόπωρο:

#1. Μάσκες και peelings στο σπίτι

Η διαρκής παραμονή μας στο σπίτι χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα να επισκεφτούμε το ιατρείο του δερματολόγου ή την αισθητικό μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας μάς έκανε αρκετά ευρηματικές ως προς το να βρούμε τρόπους να περιποιηθούμε μόνες μας το πρόσωπό μας. Αυτό το trend φαίνεται ότι θα συνεχίσει ακόμα και τώρα που όλα είναι ανοιχτά, αφού έχουμε μάθει πλέον να κάνουμε ορισμένες θεραπείες μόνες μας.

Μάσκες ομορφιάς (είτε αυτές που φτιάχνουμε με υλικά από την κουζίνα μας είτε αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά), LED masks και skincare gadgets, peelings και χημική απολέπιση, όλα αυτά βοηθούν στο να συντηρούμε μια καθαρή, λαμπερή και υγιή επιδερμίδα μόνες μας. Ειδικά η χημική απολέπιση έχει γίνει μεγάλο trend ανάμεσα σε πολλές skincare gurus. Πρόκειται βασικά για την εφαρμογή στο δέρμα οξέων BHA και AHA (σαλικιλικό, γαλακτικό, μανδελικό και γλυκολικό οξύ) ή ρετινόλης μέσω ορών, κρεμών και toners που βοηθούν το δέρμα να αποκαλύψει μια πιο λεία, απαλή επιδερμίδα και συντελώντας στη μείωση τυχόν σημαδιών αλλά και στην καλύτερη εμφάνιση των πόρων. Ωστόσο, χρειάζεται πολύ προσοχή ιδίως αν είσαι αρχάρια, καθώς τα οξέα αυτά είναι αρκετά δυνατά και μπορεί να προκαλέσουν διάφορους ερεθισμούς στο δέρμα αν δεν προσέξεις.

#2. Maskne sets

Το πρόβλημα με την ακμή που προέκυψε από τη συνεχόμενη χρήση της μάσκας φαίνεται ότι ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Γι᾽αυτόν τον λόγο οι εταιρείες έχουν αρχίσει να λανσάρουν ειδικά kits με ακόμα πιο απλουστευμένα προϊόντα περιποίησης προσώπου που στοχεύουν στην αντιμετώπιση ακριβώς αυτού του προβλήματος ακόμα πιο εύκολα. Μέχρι πρότινος υπήρχαν πολλά προϊόντα που μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει για το maskne, όπως καθαριστικά και κρέμες με σαλικιλικό οξύ και τοπικά ρετινοειδή, συστατικά όμως που απευθύνονται σε διάφορες περιπτώσεις έξαρσης της ακμής και όχι αποκλειστικά στο maskne, που έχει άλλα αίτια εμφάνισης.

#3. Scalp Care is the new Skincare

Η φροντίδα του τριχωτού είναι ίσως από τις πιο σημαντικές για να έχει κανείς υγιή και λαμπερά μαλλιά, κι όμως, λίγες γυναίκες δίνουν σημασία σε αυτό το σημείο. Ήρθε ο καιρός να φροντίζουμε περισσότερο και το τριχωτό της κεφαλής με ειδικές μάσκες, σαμπουάν και peelings, κατάλληλα για τη συγκεκριμένη ευαίσθητη περιοχή. Άλλωστε, πολλά προβλήματα της τρίχας και των μαλλιών μας (όπως για παράδειγμα η τριχόπτωση) ξεκινούν από ένα ταλαιπωρημένο, παραμελημένο τριχωτό. Οι εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να λανσάρουν αντίστοιχα προϊόντα ενώ πολλές beauty influencers μιλούν στο Instagram σχετικά με την ανάγκη τους να φροντίζουν το τριχωτό - και μάς δείχνουν αντίστοιχα how-to βιντεάκια.

Το scalpcare είναι ο νέος hot τρόπος για να έχεις υγιή μαλλιά: 4 τρόποι να το κάνεις σωστά

#4. Πολυτελή προϊόντα περιποίησης σώματος

Άλλη μια ανάγκη που προέκυψε από τον συνεχόμενο εγκλεισμό μας στο σπίτι αλλά και το άγχος και τη ψυχολογική φθορά που υποστήκαμε όλον αυτόν τον καιρό. Οι εταιρείες έχουν παρατηρήσει μια αυξημένη τάση των καταναλωτών να αγοράζουν προϊόντα περιποίησης σώματος για μια ολοκληρωμένη φροντίδα στο σπίτι τους. Και δεν είναι μόνο αυτό: οι περισσότεροι αρέσκονται στο να επενδύουν σε ακριβές σειρές και kits με πολυτελή αφρόλουτρα, κρέμες και έλαια σώματος, προϊόντα αρωματοθεραπείας, scrubs και μυρωδάτα κεριά για να δημιουργήσουν μια πολυτελή εμπειρία spa στο μπάνιο του σπιτιού τους.

#5. Προϊόντα φιλικά προς την υγεία του μικροβιώματος 

Η πανδημία έχει πυροδοτήσει σε όλους μας τη συνήθεια να πλένουμε αλλά και να απολυμαίνουμε συνέχεια τα χέρια μας, πολλές φορές με σκληρά καθαριστικά και αντισηπτικά που διαταράσσουν τον επιδερμικό φραγμό και απορροφούν σχεδόν όλη την υγρασία απ᾽το δέρμα, αφήνοντάς το ξερό και αφυδατωμένο. Το ίδιο μπορεί να πάθουμε και στο πρόσωπο, αν χρησιμοποιούμε skincare προϊόντα που δεν απευθύνονται στις ανάγκες μας. Γι᾽αυτόν τον λόγο έχουν γίνει προσπάθειες αφενός να κατασκευαστούν πιο ήπια προϊόντα που σέβονται το μικροβίωμα της επιδερμίδας και δεν το διαταράσσουν, και αφετέρου προϊόντα που αναπλάθουν και θρέφουν ακόμα και τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

#6. All about eyes

Καθόλου περιέργο να δίνεται όλη η προσοχή στα μάτια, αν σκεφτείς ότι μόνο αυτά ξεπροβάλλουν κάτω απ᾽τη μάσκα. Ως εκ τούτου, υπάρχει η τάση να τα φροντίζουμε τόσο με το skincare όσο και να τα αναδεικνύουμε με το σωστό μακιγιάζ. Κρέμες μαιτών κάθε βράδυ, καλό ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς, μάσκες στα μάτια, καλός ύπνος είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να φροντίσεις την ευρύτερη περιοχή των ματιών σου ώστε να φαίνεσαι φρέσκια και ξεκούραστη. Όσο για το μακιγιάζ, η τάση είναι να τα αναδεικνύεις με χρώματα που ταιριάζουν στον τόνο σου, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν τόσο τα φρύδια όσο και οι βλεφαρίδες.

#7. Αντηλιακή προστασία

Το αντηλιακό δεν πάει πουθενά, ούτε τον χειμώνα, μιας και η ηλιακή ακτινοβολία είναι εξίσου δυνατή όλον τον χρόνο. Πολλες γυναίκες ωστόσο το αμελούν, θεωρώντας ότι ο ήλιος δεν είναι τόσο έντονος μιας και δεν κάνει ζέστη ή ότι δεν τις βλέπει. Επειδή είναι πολύ σημαντικό να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, θα σου προτείνουμε να εντάξεις στη ρουτίνα σου ένα αντηλιακό με χρώμα που θα αντικαταστήσει το foundation σου και θα σου χαρίσει κάλυψη και προστασία ταυτόχρονα.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i