Σκασμένες φτέρνες: Η DIY συνταγή για ενυδάτωση που μπορείς να φτιάξεις σε 1᾽

Φρόντισε μόνη σου τα άκρα σου στο σπίτι με μια πανεύκολη DIY treatment.

Σκασμένες φτέρνες iStock

Οι σκασμένες, πολύ ταλαιπωρημένες φτέρνες είναι ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα που αφορούν σχεδόν όλους τους ανθρώπους, και ένα από τα πρώτα πράγματα που περιποιούμαστε σε ένα pedicure session. Τώρα που ο καιρός ανοίγει και μπαίνουμε σταδιακά σε ανοιξιάτικο mood, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε λίγο πιο εντατικά με τη φροντίδα των ποδιών μας γενικότερα.

Πέρα λοιπόν από το πεντικιούρ που θα κάνεις στο αγαπημένο σου nail salon, μπορείς να μάθεις να φροντίζεις και μόνη σου τις ταλαιπωρημένες φτέρνες σου - μια διαδικασία που καλό είναι να επαναλαμβάνεις συχνά μέσα στο μήνα, κάθε μήνα. 

Όπως μπορείς να δεις κι εδώ, η διαδικασία είναι αρκετά απλή και ξεκινά κυρίως με το μούλιασμα των άκρων μας σε μια λεκάνη γεμάτη με χλιαρό νερό. Αυτό που θα σου προτείνουμε εμείς είναι να προσθέσεις ένα DIY "διάλυμα", που θα μπορείς να φτιάξεις μόνη σου πανεύκολα με υλικά από την κουζίνα σου ώστε να διευκολύνεις την ενυδάτωση των ποδιών σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 κ.γ. χοντρό αλάτι

τον χυμό από μισό λεμόνι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ενυδατικό αφρόλουτρο

Ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να δημιουργηθεί μικρή σαπουνάδα και βούτηξε τα πέλματά σου για όσο χρειαστεί για να μαλακώσουν οι φτέρνες αλλά και για να χαλαρώσεις εσύ (ιδανικά μέχρι 30᾽ της ώρας). Στη συνέχεια, τρίψε τις φτέρνες με τη ράσπα και τη γνωστή διαδικασία. Η ράσπα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα κάνοντας ένα είδος (σκληρής) απολέπισης, ενώ ανάλογα τη δύναμη που θα βάλεις λειαίνονται και τα πιο σκληρά κομμάτια στις φτέρνες μας. 

Σημείο κλειδί της διαδικασίας είναι η (απαραίτητη) εφαρμογή ενυδατικής κρέμας αλλά και βαζελίνης ως το τελευταίο βήμα της φροντίδας, με τις βαμβακερές κάλτσες πριν κοιμηθείς να είναι must αφού "κλειδώνουν" τα ενυδατικά συστατικά των κρεμών αλλά και την υγρασία. 

Δες επίσης: Το DIY scrub που θα αφήσει τα πόδια σου εξαιρετικά απαλά

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i