Hair Hacks: Το δοκιμασμένο trick για να κρατάνε περισσότερο οι μπούκλες σου (χωρίς λακ)

Πέτυχε δυνατό κράτημα στο χτένισμά σου χωρίς τη χρήση προϊόντων styling.

hair iStock

Aν έχεις φυσικά ίσια ή σπαστά μαλλιά, είναι πολύ πιθανόν να θαυμάζεις και να θες να αντιγράφεις τα σγουρά ή με έντονες μπούκλες μαλλιά. Τι γίνεται όμως με το κράτημα ενός πιο wavy χτενίσματος; Αν είναι και για σένα πονεμένη ιστορία, συνέχισε να διαβάζεις. 

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις από φυσικού σου σγουρά μαλλιά, και επιχειρήσεις να κάνεις μπούκλες τα μαλλιά σου, το πιο πιθανό είναι να χαλάσουν ή να "πέσουν" μέσα στις επόμενες ώρες - ανάλογα φυσικά και με τον τύπο των μαλλιών σου αλλά και το βάρος - μάκρος τους. Τι κάνουν οι κομμωτές για να κρατάνε σταθερό το χτένισμά μας, κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο;

Δες επίσης: Hair Slugging | To νέο TikTok trend που θα σου χαρίσει λαμπερά, σούπερ ενυδατωμένα μαλλιά

Η (πικρή) αλήθεια είναι ότι ένα χτένισμα θα μείνει σταθερό για περισσότερη ώρα μόνο αν έχει χρησιμοποιηθεί θερμότητα για να δημιουργηθεί. Φυσικά, παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο, όπως και τα προϊόντα styling που έχουν εφαρμοστεί. Όμως, όση λακ και αφρό και να βάλεις, το πιο πιθανό είναι ότι οι ονειρεμένες μπούκλες που έχεις αποκτήσει πχ με πλεξουδάκια (χωρίς θερμότητα δηλαδή), δεν θα παραμείνουν ακμαίες για πολύ.

Αυτό που κάνουν όλοι οι hairstylists στα χτενίσματα με μπούκλες είναι το εξής: Αφού περάσουν την κάθε τούφα με το ψαλίδι για να πάρει την επιθυμητή φόρμα, την τυλίγουν στην κορυφή του κεφαλιού σε σχήμα σαλιγκαριού (στερεώνοντάς τη με τσιμπιδάκια) και την αφήνουν να κρυώσει για λίγα λεπτά. Μέχρι να τελειώσουν με όλο το κεφάλι, οι τούφες έχουν προλάβει να σταθούν και να πάρουν την τελική τους φόρμα, έτσι δεν χρειάζεται να τις ψεκάσεις καν με λακ ή άλλο προϊόν styling - η θερμότητα έχει κάνει ήδη τη δουλειά της. Τουλάχιστον για τις περισσότερες περιπτώσεις μαλλιών. 

Δες επίσης: Τα καλοκαιρινά χτενίσματα που θα σε κάνουν να δείξεις νεότερη και φρέσκια στην στιγμή

Note: Σε περίπτωση που δεν έχεις τον χρόνο να ακολουθήσεις την παραπάνω διαδικασία, μπορείς να κρατάς στα δάχτυλά σου τυλιγμένη την τούφα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να κρυώσει. 

Tip: Μην ξεχάσεις να περάσεις με ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν (κρέμα ή σπρέι) τα μαλλιά σου πριν το styling, έτσι ώστε να τα προστατεύσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων.

Δες και το παρακάτω βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i