Το hack για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας που έχει γίνει viral στα social media

Beauty influencers ανά τον κόσμο "ορκίζονται" σε αυτό ενώ υποστηρίζουν ότι έχουν δει μείωση της πιτυρίδας μέσα σε 2 μήνες.

hair iStock

Η πιτυρίδα είναι ένα δερματικό θέμα που επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων και πλήττει, εκτός από την εικόνα τους, και την ψυχολογία και αυτοπεποίθησή τους. Πρόκειται για μια χρόνια κατάσταση που θέλει αρκετή προσοχή και φροντίδα για να αντιμετωπιστεί, ενώ η εμφάνισή της οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η ύπαρξη ξηροδερμίας, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και η λάθος περιποίηση του τριχωτού.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τις μικρές λευκές φολίδες που είναι κολλημένες στη βάση της τρίχας και συχνά συνοδεύονται από αίσθημα φαγούρας. Μάλιστα, απασχολεί τόσο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού διαχρονικά που πολλοί έχουν σκαρφιστεί διάφορους τρόπους για να απαλλαγούν από αυτή, εκτός από το πλύσιμο με τα ανάλογα αντιπιτυριδικά σαμπουάν.

Πηγές τέτοιων "συμβουλών" είναι, τι άλλο, το TikTok και το Instagram, όπου beauty addicts και influencers μοιράζονται τις εμπειρίες τους με το κοινό τους σε video-tutorials που γίνονται viral στο λεπτό.

Κι ενώ εμείς πάντα θα σε προτρέπουμε να συμβουλεύεσαι δερματολόγο για τέτοιου είδους δερματικά θέματα, καθώς δεν υπάρχει καταλληλότερος για να κρίνει τη δική σου περίπτωση και να σου δώσει την κατάλληλη αγωγή, δεν βλάπτει να ρίξουμε μια ματιά στο viral hack που έχουμε δει να κυκλοφορεί αρκετά τους τελευταίους μήνες.

Δες επίσης: 20, 30, 40+ | Οι καλύτερες κρέμες ματιών για κάθε ηλικία

Πιο συγκεκριμένα, οι απανταχού beauty addicts έχουν βρει τη λύση σε ένα toner προσώπου με AHAs (άλφα-υδροξυοξύ οξέα) του γνωστού brand The Ordinary. Το συγκεκριμένο toner περιέχει γλυκολικό οξύ σε περιεκτικότητα 7% και είναι ιδανικό για να κάνει κανείς χημική απολέπιση στο σπίτι του. Ενδείκνυται για λιπαρές επιδερμίδες με αυξημένη παραγωγή σμήγματος ενώ απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και αποκαλύπτει μια πιο λεία, φωτεινή επιδερμίδα. 

Δες επίσης: Contouring: Ένα trick για να το κάνεις πανεύκολα μόνη σου

Πολλές γυναίκες ωστόσο φαίνεται να το εφαρμόζουν στο τριχωτό, στις περιοχές που εμφανίζουν πιτυρίδα, ιδίως στις περιπτώσεις που τα αίτια εμφάνισής της είναι η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η λιπαρότητα. Κάνουν μασάζ με το διάλυμα γλυκολικού οξέως για λίγα λεπτά στο τριχωτό και το αφήνουν να δράσει για 30', Επαναλαμβάνουν τη διαδικασία αυτή 2 φορές την εβδομάδα για 2 μήνες και ... ορκίζονται στην αποτελεσματικότητά του. 

Το toner της The Ordinary θα το βρεις στα Sephora.

Δες και το σχετικό video:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by calista (@calistatee)

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i