Contouring: Ένα trick για να το κάνεις πανεύκολα μόνη σου

Το contouring θα σε βοηθήσει να σμιλέψεις τα χαρακτηριστικά σου και να κάνεις πιο έντονες τις γωνίες του προσώπου σου.

makeup iStock

To contouring είναι μια τεχνική μακιγιάζ που χρησιμεύει στο να δημιουργούνται γωνίες και σκιάσεις στο πρόσωπο, που σμιλεύει τα χαρακτηριστικά, διαμορφώνει με κάποιον τρόπο το περίγραμμά του και κάνει ακόμα πιο έντονες (ή "δημιουργεί") γωνίες.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής πριν λίγα χρόνια, όταν οι αδελφές Kardashians τη χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στο μακιγιάζ τους, με πολλές γυναίκες να θέλουν να αντιγράψουν το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που έβλεπαν στα πρόσωπά τους. 

Δες επίσης: Αυτό είναι το προϊόν μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου φέτος το καλοκαίρι

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια αρκετά περίπλοκη τεχνική μακιγιάζ που δεν είναι εύκολο να αντιγράψει  κανείς, ιδίως αν είναι αρχάριος στο makeup ή δεν έχει παρακολουθήσει κάποιο σχετικό tutorial. Θέλει αρκετό practice για να πεις κανείς ότι "το' χει", ενώ ενδείκνυται να σου δείξει κάποιος έμπειρος makeup artist πώς να το κάνεις στον εαυτό σου - ή ακόμα καλύτερα, να αφεθείς στα δικά του χέρια αν θες να το αντιγράψεις. 

Αν παρ' όλα αυτά θες πολύ να το δοκιμάσεις για το καθημερινό ή βραδινό σου μακιγιάζ, υπάρχουν διάφορα tricks που μπορούν να σε βοηθήσουν - και εννοείται ότι τα ξετρυπώσαμε στα social media. Θα χρειαστείς ένα contouring ή blush brush, λίγο υγρό bronzer και μια...μονωτική ταινία. 

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις τη μονωτική ταινία στο στόμα σου και να τη δέσεις δεξιά κι αριστερά στο πρόσωπό σου, μέχρι το ύψος των αυτιών. Με αυτόν τον τρόπο, καθορίζεις πιο εύκολα τα όρια των ζυγωματικών σου και μπορείς να βρεις άμεσα τη σωστή "γραμμή", ώστε να κάνεις το contouring. Κάνε καλό blending με το πινέλο και είσαι έτοιμη!

Δες επίσης: 4 μικρά μυστικά μακιγιάζ που θα κάνουν το χαμόγελό σου να δείχνει ακόμα πιο λευκό και λαμπερό

Note: Υπάρχουν ειδικές παλέτες contouring με 3 διαφορετικά χρώματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όμως μπορείς άνετα, ελλείψει αυτής, να εφαρμόσεις το liquid bronzer σου ή την αγαπημένη σου bronzing πούδρα.

Δες στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς να το κάνεις:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i