4 μικρά μυστικά μακιγιάζ που θα κάνουν το χαμόγελό σου να δείχνει ακόμα πιο λευκό και λαμπερό

Τα μικρά εκείνα makeup tips (και tricks) για λευκότερα δόντια και πιο εντυπωσιακό χαμόγελο.

λευκό χαμόγελο iStock

Όλες μας θέλουμε λευκότερα δόντια: με αυτόν τον τρόπο το χαμόγελό μας φαίνεται ακόμα πιο λαμπερό, ενώ μπορεί να μας κάνει να φανούμε ακόμα πιο νέες και φρέσκιες.

Γιατί είναι γεγονός ότι τα δόντια που δεν φροντίζονται όπως πρέπει μπορούν να προσθέσουν χρόνια στο πρόσωπό σου, να σε κάνουν να φανείς πιο κουρασμένη και γερασμένη απ' ότι είσαι ενώ δείχνουν πολλές φορές αντιαισθητικά.

Να ξεκινήσουμε όμως από τα προφανή: Σίγουρα θα έχεις ήδη ακούσει άπειρες φορές πώς πρέπει να περιποιείσαι τα δόντια σου για να είναι λευκά και καθαρά. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν βούρτσισμα για τουλάχιστον 3 λεπτά δύο φορές την ημέρα, και ιδανικά μετά από το φαγητό. Χρήση οδοντικού νήματος μια φορά τη μέρα για να καθαρίζεις τις περιοχές ανάμεσα στα δόντια που, πίστεψέ μας, συγκεντρώνουν πολλές περισσότερες τροφές από αυτές που μπορείς να φανταστείς. Αποφυγή του καπνίσματος αλλά και των ροφημάτων με έντονες χρωστικές που αφήνουν λεκέδες στα δόντια, όπως ο καφές, το τσάι, το κρασί και τα αναψυκτικά. Αν δεν είναι εφικτό να τα περιορίσεις, μπορείς να τα καταναλώνεις με καλαμάκι ώστε η επαφή με τα δόντια να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή.

Ιδανικά, η λύση της λεύκανσης θα ήταν η καταλληλότερη για να αποκτήσεις το λαμπερό χαμόγελο που ονειρεύεσαι, όμως επειδή δεν είναι πάντα εφικτή για διάφορους λόγους, συγκεντρώσαμε μερικά μικρά μυστικά μακιγιάζ που μπορούν να σε βοηθήσουν στο να αναδείξεις ένα πιο λαμπερό χαμόγελο.

Τα makeup tips (και tricks) για ένα λευκότερο και πιο λαμπερό χαμόγελο:

#1. Επίλεξε κραγιόν σε μπλε υποτόνους και όχι σε κίτρινους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καλό είναι να προτιμάς σκούρες αποχρώσεις όπως το μπορντό, το δαμασκηνί ή το σκούρο κόκκινο και να αποφεύγεις τα πορτοκαλί, ροζ, κοραλί και καφέ που όσο ωραία κι αν είναι, δυστυχώς κάνουν τα δόντια σου να φαίνονται ακόμα πιο κίτρινα απ' ότι είναι. Αντιθέτως, τα σκουρότερα χρώματα κάνουν ωραία αντίθεση με το δέρμα και τα χείλη και αναδεικνύουν το λευκό των δοντιών, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι ακόμα λευκότερα από την πραγματικότητα. Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα φυσικό λευκαντικό!

Δες εδώ: Τα 4 καλύτερα (και πολύ οικονομικά) lip stains της αγοράς

#2. Κάνε φίλο σου το bronzer (με φειδώ). Θα έχεις διαπιστώσει ίσως ότι το καλοκαίρι τα δόντια μας δείχνουν πιο λευκά. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η επιδερμίδα μας όταν μαυρίζει έρχεται σε αντίθεση με το λευκό των δοντιών δίνοντας και πάλι την ψευδαίσθηση του λευκότερου και πιο λαμπερού χαμόγελου. Οι bronzing powders θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις ένα όμορφο, sunkissed χρώμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μόνο που πρέπει να επιλέξεις με προσοχή την απόχρωση για να μην φαίνεται παράταιρο το αποτέλεσμα σε σχέση με το λευκότερο δέρμα σου.

#3. Δώσε ένταση στα μάτια με σκιές σε έντονα χρώματα, όπως το μωβ, το μπλε ή το πράσινο. Το εντυπωσιακό εφέ που θα δημιουργηθεί θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στα μάτια σου, ενώ και με μια δόση glitter θα πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

#4. Βάλε ελάχιστο highlighter στο τόξο των χειλιών ώστε να τραβήξεις όλη την προσοχή στα χείλη και στο χρώμα τους. Επιπλέον, θα δείξουν άμεσα πιο ζουμερά και σαρκώδη αποσπώντας τα βλέμματα από τα δόντια σου.

Δες επίσης: Το skincare trend που προβλέπεται να κυριαρχήσει το ᾽22

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i