Θέλεις μια διακριτική ανανέωση στο χρώμα μαλλιών σου το καλοκαίρι; Τότε πρέπει να δοκιμάσεις το micro balayage

Ιδανικό για εσένα που θες ένα πιο απαλό και διακριτικό αποτέλεσμα στο χρώμα χωρίς να βάψεις τα μαλλιά σου.

hair iStock

Το balayage είναι μια από τις δημοφιλέστερες τεχνικές βαφής μαλλιών, που προτιμάται ιδιαιτέρως από μεγάλη μερίδα των γυναικών, ανεξαρτήτως τύπου ή χρώματος μαλλιών. Πρόκειται για ανταύγειες που δημιουργούνται "ελεύθερα" με το χέρι και δεν εκτείνονται σε όλο το μήκος της τρίχας, σε αντίθεση για παράδειγμα με τα κλασικά highlights που γίνονται με αλουμινόχαρτα (και ξεκινούν από τις ρίζες μέχρι τις άκρες).

Γιατί είναι τόσο δημοφιλές;

Το balayage μάς αρέσει ακριβώς γιατί είναι όσο low-maintenance πρέπει και δεν απαιτεί συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Είναι τέλειο δηλαδή για εσένα που θες να είσαι πιο χαλαρή με τις επισκέψεις στον κομμωτή σου, αφού και να μεγαλώσουν τα μαλλιά οι ανταύγειες θα "μπλεχτούν" αρμονικά ανάμεσά τους και το αποτέλεσμα θα δείχνει αρμονικό. Στην ουσία, το balayage βοηθά να φωτιστεί η βάση σου, το φυσικό σου χρώμα, δίνοντας μια ενδιαφέρουσα διάσταση στα μαλλιά με παιχνιδισμούς σε διαφορετικές αποχρώσεις.

Δες επίσης: Η βραδινή haircare ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσεις αν θες λεία, μεταξένια μαλλιά

Τι είναι το micro balayage;

Τι είναι όμως το micro balayage; Όπως μπορείς να φανταστείς και από την ονομασία του, πρόκειται για μια ακόμα πιο διακριτική εφαρμογή της βαφής στην τρίχα, με ένα πιο ήπιο αποτέλεσμα στο χρώμα και απαλό φινίρισμα στην τρίχα. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο όμως χρειάζεται να το ανανεώνεις συχνότερα, αφού το χρώμα φεύγει πιο γρήγορα από το κλασικό balayage, αποτελώντας ένα αρνητικό της συγκεκριμένης επιλογής, Έχει όμως και το θετικό του ότι το αποτέλεσμα δείχνει ακόμα πιο φυσικό, ενώ σε περίπτωση που το μετανιώσεις, το αρχικό σου χρώμα θα επανέλθει πιο άμεσα.

Δες επίσης: 3 DIY after sun μάσκες μαλλιών που όντως "δουλεύουν" και χαρίζουν ενυδάτωση και λάμψη

Ένα άλλο θετικό του micro balayage είναι ότι ταιριάζει εξίσου σε όλα τα χρώματα μαλλιών. Ξανθές, μελαχρινές, κοκκινομάλλες, όλες μπορούν να το δοκιμάσουν με την ίδια επιτυχία - στον ανάλογο τόνο τους φυσικά.

Δες παρακάτω μερικά παραδείγματα του micro balayage που θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i