3 DIY after sun μάσκες μαλλιών που όντως "δουλεύουν" και χαρίζουν ενυδάτωση και λάμψη

Φτιάξε μόνη σου σπιτικές μάσκες μαλλιών που θα κάνουν θαύματα στα ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα από τον ήλιο μαλλιά σου.

μαλλιά iStock

Οι DIY μάσκες μαλλιών έχουν γίνει ένα μεγάλο trend τα τελευταία χρόνια, αφού αποτελούν την αγαπημένη ασχολία μεγάλης μερίδας γυναικών, που έγινε ακόμα πιο δημοφιλής ύστερα από τα δύο χρόνια πανδημίας και αναγκαστικού περιορισμού στο σπίτι.

Γιατί είναι αλήθεια ότι, αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση το γεγονός ότι μπορείς να φτιάξεις μόνη σου σπιτικές μάσκες μαλλιών για ενυδάτωση, λάμψη, αναδόμηση και για όποια άλλη ανάγκη θεωρείς ότι έχουν τα μαλλιά σου. Στα συν ότι γνωρίζεις την προέλευση των υλικών, τα οποία μπορείς εύκολα να προμηθευτείς σε πολύ καλές τιμές και πολλά εξ αυτών υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου. Το γεγονός δε ότι μπορείς να τις φτιάξεις σε χρόνο dt και να τις εφαρμόσεις στον χρόνο και στον χώρο που βολεύει εσένα, δίνει ακόμα ένα plus στις DIY μάσκες.

Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν όταν αυτές οι σπιτικές μάσκες βοηθούν τα μαλλιά σου να "συνέλθουν" από την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαιτίας της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο. Γιατί είμαι σίγουρη ότι, ενόψει διακοπών, θα θες να κάτσεις με τις ώρες στον ήλιο, να μαυρίσεις, να κάνεις τα μπάνια σου, και γενικά να χαρείς το καλοκαίρι. Όσο προσεκτική και να είσαι με την ηλιακή ακτινοβολία (και πολύ καλά κάνεις και είσαι), το μόνο δεδομένο είναι ότι τα μαλλιά σου θα εκτεθούν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία, αέρα αλλά και το θαλασσινό αλάτι. Παράγοντες που μόνο φθορά μπορούν να προκαλέσουν στην τρίχα, με τη θαμπάδα, την αφυδάτωση και την ξηρότητα να καραδοκούν. Τα μαλλιά σου επομένως κάθε άλλο παρά λαμπερά θα δείχνουν.

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i