Dewy Makeup: Πώς να κάνεις εύκολα ένα από τα πιο δημοφιλή makeup trends του καλοκαιριού

Αντίγραψε το αγαπημένο look μακιγιάζ της Hailey Bieber.

Hailey Bieber Instagram/@haileybieber

Το dewy μακιγιάζ είναι ένα σχετικά πρόσφατο trend που ήρθε στην επιφάνεια χάρη στον μινιμαλισμό που τείνει να επικρατεί παντού, ακόμα και στο μακιγιάζ και στην ομορφιά εν γένει. Η λέξη "dewy" ωστόσο αναφέρεται σε αυτό το πλήρως ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα, που ακτινοβολεί φωτεινότητα και υγεία, ενώ η μετάφρασή της στα ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί ως... "ιδρωμένη επιδερμίδα". 

Δες επίσης: 10 χρήσιμα beauty buys για να ανανεώσεις το καλοκαιρινό νεσεσέρ σου

Μην σκεφτείς όμως τον ιδρώτα με την απωθητική έννοια που έχει γενικότερα, αλλά περισσότερο σκέψου ένα πολύ δροσερό δέρμα, σαν να έχει ψεκαστεί με δροσοσταλίδες. Για αυτού του είδους τη λάμψη μιλάμε και έχω την εντύπωση ότι έγινε ακόμα πιο δημοφιλής χάρη στη Hailey Bieber, άξια εκπρόσωπο της αψεγάδιαστης, λαμπερής επιδερμίδας.

Φέρε στο νου σου λάμψεις και σούπερ ενυδατωμένη επιδερμίδα, μια κατάσταση που επιτυγχάνεται με έναν συνδυασμό σωστής skincare ρουτίνας και μακιγιάζ. Γιατί δεν αρκούν μόνο τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ, αυτά πρέπει να συνδυαστούν με ενυδατικές κρέμες ή face oils (ανάλογα τον τύπο δέρματος), ώστε να πετύχεις το περιβόητο dewy look.

Δες επίσης: 4 κουρέματα που κάθε Παριζιάνα θα ζητούσε από τον κομμωτή της

To καλοκαίρι μάλιστα το συγκεκριμένο makeup look έχει ακόμα πιο μεγάλη πέραση, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος μάς αποτρέπουν ούτως ή άλλως από το να φοράμε πολλές στρώσεις προϊόντων. Η τάση του "less is more" έχει εφαρμογή κι εδώ, ενώ το dewy look είναι όσο φυσικό θέλουμε

Mερικά tips & tricks:

#1. Προϊόντα - κλειδιά για αυτό το look είναι ένα λεπτόρρευστο foundation ή ενυδατική κρέμα με χρώμα, ένα σέρουμ ή ενυδατική, ένα primer, ένα κρεμώδες ρουζ και το highlighter.

#2. Προτίμησε να είναι όλα τα προϊόντα σε κρεμώδη ή υγρή μορφή και όχι σε μορφή πούδρας ή compact έτσι ώστε να χαρίσουν το επιθυμητό εφέ της λάμψης και της ενυδάτωσης στην επιδερμίδα.

#3. Χρησιμοποίησε το primer με σύνεση, ιδίως αν έχεις ξηρό δέρμα. Το primer θα χαρίσει ένα ματ αποτέλεσμα στο δέρμα κάτι το οποίο δεν θες εν προκειμένω, καθώς ο στόχος είναι το ακριβώς αντίθετο. Τοποθέτησέ το σε στρατηγικά σημεία και κυρίως εκεί που παράγεται περισσότερη λιπαρότητα. Αν είσαι ήδη λιπαρή, τα πράγματα αλλάζουν καθώς εσύ μπορείς να το τοποθετήσεις σχεδόν σε όλο το πρόσωπο. Και πάλι όμως χρειάζεται φειδώ καθώς δεν θες να "στεγνώσει" η επιδερμίδα σου.

#4. Βρέξε το σφουγγαράκι μακιγιάζ πριν την εφαρμογή των προϊόντων ώστε να απλωθούν καλύτερα αλλά και να χαρίσεις αυτό το dewy εφέ στην επιδερμίδα.

#5. Ανάμειξε τις υφές: απαλές και πιο ματ, σατινέ ή πιο λαμπερές, μην φοβηθείς να κάνεις ένα mix & match για να αποκτήσεις ένα τέλειο αποτέλεσμα.

#6. Αν το θεωρείς αναγκαίο, ανάμειξε το foundation με την ενυδατική ή το σέρουμ σου για να κάνεις ακόμα πιο υδαρή τη σύνθεσή του και να το βοηθήσεις να απλωθεί καλύτερα.

#7. Τα κρεμώδη προϊόντα εφαρμόζονται καλύτερα με τα δάχτυλα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i