Παρουσιάζεις ξηρότητα, πιτυρίδα ή τριχόπτωση; 8 σαμπουάν, ένα για κάθε ανάγκη των μαλλιών σου

Επίλεξε το κατάλληλο σαμπουάν ανάλογα με τις ανάγκες σου.

hair iStock

Όποτε κάποιος αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε θέμα με τα μαλλιά του, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθεί είναι αν το σαμπουάν που χρησιμοποιεί είναι το ιδανικό για τις ανάγκες αλλά και τον τύπο μαλλιών του. 

Δες επίσηςΣτέρεο σαμπουάν: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον

Κι αυτό γιατί το σαμπουάν είναι από τα πιο σημαντικά - για να μην πούμε - το πιο σημαντικό προϊόν σε μια haircare ρουτίνα. Το σωστό σαμπουάν μπορεί να λύσει τα προβλήματα σχετικά εύκολα ενώ το λανθασμένο μπορεί να τα εντείνει ή ακόμα και να δημιουργήσει καινούρια. Ευτυχώς, υπάρχει στην αγορά μια ευρεία γκάμα από σαμπουάν για κάθε ανάγκη και τύπο μαλλιών, σε όλα τα budgets. Φυσικά, πάντα η συμβουλή ενός δερματολόγου σε σχετικά θέματα είναι απόλυτα θεμιτή (και προτείνουμε να την προτιμάς πριν κάνεις οτιδήποτε στα μαλλιά σου, ιδίως εάν το πρόβλημα που παρατηρείς επιμένει για καιρό), μπορείς ωστόσο να πάρεις μια ιδέα από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία ή στα καταστήματα καλλυντικών. Το πιο σημαντικό είναι να σέβονται και να περιποιούνται (και) το τριχωτό της κεφαλής, καθώς ως γνωστόν, ένα υγιές τριχωτό καταλήγει σε λαμπερά, υγιή μαλλιά. 

Δες επίσης: Μαδάς ή υποφέρεις από τριχόπτωση; Αυτά είναι τα 10 κορυφαία σαμπουάν και λοσιόν που πρέπει να δοκιμάσεις

'Ετσι, εάν έχεις θέμα με ξηρότητα στο τριχωτό, δοκίμασε...

To Dry Scalp + Soothing Shampoo της Lorvenn

                          

ee

Εξαιρετικά μελετημένη σύνθεση για περιποίηση, ενυδάτωση, πρόληψη και επαναφορά της ισορροπίας του ξηρού τριχωτού της κεφαλής. Περιέχει πατενταρισμένα συστατικά προηγμένης τεχνολογίας, που συμβάλλουν στη ρύθμιση και τη διατήρηση της υγρασίας καθώς και στον έλεγχο του κνησμού και του ερεθισμού του ξηρού δέρματος της κεφαλής, με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Καταπολέμα την ξηροδερμία και προλαμβάνει την επανεμφάνισή της ενώ καταπραΰνει το αίσθημα κνησμού και τον ερεθισμό του τριχωτού.

Εάν πάλι παρατηρείς ξηρότητα και θαμπάδα σε όλα τα μήκη, δοκίμασε...

Το Hydra Hyaluronic Σαμπουάν Ενυδάτωσης της Elvive

eee

Aυτό το σαμπουάν ενυδάτωσης, επικαλύπτει άμεσα το περιτρίχιο και κλειδώνει την υγρασία της τρίχας για 72Ω, για πιο λαμπερά, 10x φορές πιο ενυδατωμένα και αναζωογονημένα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει.

Εάν εμφανίζεις πολύ έντονη λιπαρότητα...

Το KARAVAKI PAPOUTSANIS Σαπμουάν για ρύθμιση λιπαρότητας και detox

      

ee

το νέο σαμπουάν KARAVAKI PAPOUTSANIS  αναζωογονεί τα μαλλιά σας, χαρίζοντάς τους φρεσκάδα και υγεία. Η ειδική του σύνθεση, με 95% συστατικά φυσικής προέλευσης, είναι εμπλουτισμένη με ενεργό σύμπλεγμα Pirolamine και καθαρίζει σε βάθος, ρυθμίζοντας το επίπεδο της λιπαρότητας

Εάν έχει μειωθεί η λάμψη στην τρίχα...

System Professional Fibra LuxeOil Keratin Protect 

              

ee

Η Τεχνολογία LuxeCode στην οποία βασίζεται η σειρά LuxeOil της System Professional είναι επιστημονικά σχεδιασμένη για να προστατεύει την κερατίνη της τρίχας και να βελτιώνει την υφή των μαλλιών χωρίς να τα βαραίνει.

Εάν έχεις βαμμένα μαλλιά...

Kerastase Chroma Absolu Ενυδατικό Σαμπουάν Για Βαμμένα Λεπτά Μαλλιά

ee

Το Bain Chroma Respect είναι ένα απαλό σαμπουάν που προστατεύει το χρώμα και χαρίζει ενυδάτωση σε κάθε τύπο ευαισθητοποιημένων ή ταλαιπωρημένων βαμμένων μαλλιών. Ιδανικό για μαλλιά με λεπτή έως μέτρια τρίχα.

Η κρεμώδης τζελ υφή του προσφέρει βαθιά ενυδάτωση,ενώ ταυτόχρονα σέβεται και προστατεύει το χρώμα των μαλλιών από το ξεθώριασμα. Εμπλουτισμένο με έναν πανίσχυρο συνδυασμό Αμινοξέος και Centella Asiatica, αυτό το σαμπουάν υψηλής απόδοσης διεισδύει στον πυρήνα της τρίχας, ενδυναμώνοντας τα μαλλιά, ενισχύοντας την αντοχή τους.

Εάν είναι ταλαιπωρημένα, με φθαρμένες άκρες...

Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich Deep Nourishing Shampoo                  

dd

Θρέφει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, αφήνοντάς τα λεία και ενυδατωμένα χάρη στο σύμπλεγμα nutri-enrich.

Εάν παρουσιάζεις τριχόπτωση ή αραίωση...

Vichy Promo Dercos Energizing Shampoo Δυναμωτικό Σαμπουάν κατά της Τριχόπτωσης

ee

Το Vichy Dercos Energissant είναι το ιδανικό συμπλήρωμα της αγωγής κατά της τριχόπτωσης. Κάνει τα μαλλιά δυνατά και ανθεκτικά από τις ρίζες ως τις άκρες. Βοηθά στη σταθεροποίηση της ρίζας των μαλλιών, ενισχύει τις ίνες κολλαγόνου της τρίχας και μειώνει την εποχιακή και την αντιδραστική τριχόπτωση.

Εάν έχεις πιτυρίδα...

Klorane Galanga Rebalancing Shampoo Σαμπουάν Κατά Της Πιτυρίδας

ee

Εξαλείφει τη λιπαρότητα και την πιτυρίδα κάθε είδους από την πρώτη εφαρμογή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i