Τα 6 oφέλη από τη χρήση ελαίων στα μαλλιά

Γιατί πρέπει να το εντάξεις άμεσα στην haircare ρουτίνα σου - αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

hair iStock

Σε αντίθεση με το δέρμα μας, τα μαλλιά μας δεν έχουν τρόπο να διατηρηθούν ενυδατωμένα. Γι' αυτό οι θύλακες των τριχών παράγουν σμήγμα, ένα φυσικό έλαιο που προορίζεται να ταξιδεύει στον άξονα της τρίχας και να διατηρεί τα μαλλιά μας ενυδατωμένα, με υγιή όψη. Με τις σύγχρονες τεχνικές styling και βαφών, το φυσικό  σμήγμα συχνά δεν είναι αρκετό για να διατηρήσει τα μαλλιά ενυδατωμένα. Ένα καλό έλαιο μαλλιών συμπληρώνει το φυσικό σμήγμα, παρέχοντας την προστασία και την υγρασία που λαχταρούν τα μαλλιά σου. Το έλαιο μαλλιών επίσης:

Ενισχύει τα μαλλιά: Το έλαιο μαλλιών αυξάνει την ελαστικότητα των μαλλιών και τα κάνει λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Προστατεύει τα μαλλιά από τη ζημιά της θερμότητας: Επικαλύπτοντας κάθε τρίχα ξεχωριστά μ’ ένα προστατευτικό στρώμα ελαίου, βοηθά στην προστασία των μαλλιών από τη ζημιά της θερμότητας.

Προσφέρει ενυδάτωση μαλλιών και αποτρέπει το φριζάρισμα: Τα έλαια που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε δημιουργούν στην πραγματικότητα ένα φράγμα που εμποδίζει τα μαλλιά να χάσουν την πολύτιμη υγρασία τους. Αυτό το φράγμα εμποδίζει επίσης την υγρασία να εισέλθει στο στέλεχος της τρίχας, κρατώντας μακριά το φριζάρισμα.

Προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών: Τα έλαια ενυδατώνουν και ενισχύουν τον άξονα της τρίχας ενώ εμποδίζουν το σπάσιμο της τρίχας. Αυτό κάνει  τα μαλλιά σου να μεγαλώνουν πιο σωστά.

Είναι φυσικό προστατευτικό από την υπεριώδη ακτινοβολία: Οι φυτικές φαινόλες που βρίσκονται στα έλαια μαλλιών έχουν τη φυσική ικανότητα να αποτρέπουν,  ακόμη και ν’ αναστρέφουν τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας στα μαλλιά.

Προλαμβάνει τις βακτηριακές λοιμώξεις: Τα περισσότερα έλαια μαλλιών έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη επικίνδυνων βακτηριακών λοιμώξεων. Μια αιτία λοίμωξης είναι τα βακτήρια από το νεκρό δέρμα και τα μαλλιά. Τα έλαια μαλλιών βοηθούν στην απομάκρυνση τους από το τριχωτό της κεφαλής σου.

kerastase

Το κορυφαίο έλαιο μαλλιών L'Huile Originale της Kérastase, μ’ έναν μοναδικό συνδυασμό 5 πολύτιμων ελαίων (marula, καμέλια, φύτρα καλαμποκιού, pracaxi, argan):

  • Προσφέρει ενυδάτωση των μαλλιών
  • Παρέχει θερμοπροστασία μέχρι και τους 230°C
  • Παρέχει 96 ώρες προστασίας από το φριζάρισμα
  • Προσφέρει εκθαμβωτική λάμψη που διαρκεί 48 ώρες
  • Μειώνει την ψαλίδα και το σπάσιμο
  • Προσφέρει άμεση και εντατική λείανση της τρίχας
  • Χαρίζει υπέροχο άρωμα που διαρκεί έως και 24 ώρες
  • Διευκολύνει το φορμάρισμα των μαλλιών

kerastase

Ας δούμε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το έλαιο μαλλιών για να έχεις τη μέγιστη αποτελεσματικότητα:

Χρήση ως primer: Εφάρμοσε μέχρι 3 δόσεις της αντλίας, πρώτα στα χέρια και έπειτα στα μαλλιά σου. Δούλεψε το προϊόν από τα μήκη ως τις άκρες των μαλλιών. Συνέχισε με το styling της επιλογής σου.

Χρήση για φινίρισμα ή για φρεσκάρισμα του styling: Εφάρμοσε 1 δόση της αντλίας πρώτα στα χέρια σου και έπειτα σε στεγνά μαλλιά, για έξτρα λάμψη και υπέροχο άρωμα.

kerastase

Η Kérastase δημιούργησε ένα λάδι μαλλιών σχεδιασμένο για λαμπερά μαλλιά που ακτινοβολούν, με υγιή όψη. Το έλαιο αυτό συνιστά μια στοχευμένη τελετουργία κομμωτηρίου, την οποία όμως μπορείς να ακολουθήσεις και στο σπίτι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i