Σαμπουάν με κόκκους καφέ: To hair hack που έχει γίνει viral στο TikTok, αλλά δεν πρέπει με τίποτα να δοκιμάσεις

Υπόσχεται λαμπερά μαλλιά και καθαρό τριχωτό, πόσο ασφαλές είναι όμως για την τρίχα;

hair iStock

Δεν είναι λίγα τα hair hacks (και γενικά, τα beauty tips) με τα οποία βομβαρδιζόμαστε καθημερινά μέσω των social media αλλά και των influencers που παρακολουθούμε. Κάποια από αυτά είναι μικροί θησαυροί ενώ κάποια άλλα είναι τόσο αμφιλεγόμενα που είναι καλύτερο να μην δοκιμάσεις για να μην... ρισκάρεις.

Ένα πρόσφατο hack το οποίο ανακαλύψαμε πρόσφατα στο TikTok, και που φυσικά έχει γίνει ήδη viral, ανήκει μάλλον στη δεύτερη κατηγορία, μολονότι μας τράβηξε την προσοχή ως πολύ καινοτόμο και διαφορετικό. Πιο αναλυτικά, προτείνει τη χρήση κόκκων καφέ συνδυαστικά με το σαμπουάν σου, ώστε όχι μόνο να καθαρίσει πλήρως το δέρμα του τριχωτού αλλά και αποκτήσει μεγαλύτερη λάμψη η τρίχα.

Δες επίσης: Γιατί πρέπει να εντάξεις τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα μαλλιών στη ρουτίνα σου

Πιο αναλυτικά, η κοπέλα που το δοκιμάζει στο βίντεο προτρέπει όλους να αναμειγνύουμε το σαμπουάν μας με κόκκους καφέ και ισχυρίζεται ότι αποτελεί ένα life-changing-hack για την υγεία των μαλλιών μας. Συγκεκριμένα, οι κόκκοι του καφέ θα βοηθήσουν στην απολέπιση του τριχωτού, μια διαδικασία που καλό είναι να γίνεται στα μαλλιά μια φορά την εβδομάδα, ιδίως αν έχεις λιπαρή ρίζα. Παράλληλα, χαρίζουν λάμψη και ενυδάτωση στην τρίχα, δίνοντας την αίσθηση των πιο λείων, απαλών μαλλιών. Τέλος, διατείνεται ότι ο καφές ευνοεί την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Δες το hack

The verdict

Παρότι ο καφές δεν είναι κάποιο "επικίνδυνο" συστατικό, που να έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι βλαβερό για την τρίχα, δεν υπάρχουν και έρευνες που να αποδεικνύουν το αντίθετο, τα οφέλη του δηλαδή για τα μαλλιά. Επιπλέον, κανένας ειδικός (hairstylist ή δερματολόγος) δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το αν ο καφές ωφελεί ή όχι τα μαλλιά μας, ούτε πρόκειται για κάποιο παλιό γιατροσόφι που ενδεχομένως ακολουθούσαν οι γιαγιάδες μας και είχαμε ακούσει για τη χρησιμότητά του, όπως αποδεικνύεται εμπειρικά. Επιπλέον, ακούγεται ότι οι κόκκοι καφέ αφαιρούνται πολύ δύσκολα από την τρίχα, ενώ αυτή η δυσκολία εντείνεται αν έχεις και πυκνά μαλλιά με χοντρή τρίχα. Βέβαια, είναι γνωστές οι ιδιότητες του καφέ για την περιποίηση - απολέπιση του σώματος αλλά και για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, γεγονός που το καθιστά κύριο συστατικό σε αντίστοιχα απολεπιστικά, ενυδατικά ή αδυνατιστικά προϊόντα.

Δες επίσης: Myth or Fact: Μπορεί το καστορέλαιο να βοηθήσει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Κι επειδή σίγουρα δεν θες να είσαι το πειραματόζωο, προτείνουμε να υιοθετήσεις πιο safe λύσεις, όπως αυτές που έχουμε αναφέρει κατά καιρούς, που εγγυώνται λαμπερά, ενυδατωμένα μαλλιά.

Δες εδώ: H DIY θεραπεία μαλλιών με ρυζόνερο για άπλετη λάμψη στην τρίχα

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i