4 tips για μεγαλύτερη διάρκεια του μανικιούρ (απλού και ημιμόνιμου)

Όσα μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις αναλλοίωτο το χρώμα των νυχιών σου για περισσότερο.

manicure iStock

Είτε βάφεις τα νύχια σου με απλό βερνίκι είτε με ημιμόνιμο, το ξέφτισμα ή το ξεφλούδισμα του χρώματος μπορεί να συμβεί με την ίδια ευκολία και στις δύο περιπτώσεις. Πόσες φορές δεν έχεις παρατηρήσει ότι, ακόμα και στο ημιμόνιμο χρώμα, είναι πολύ πιθανό να χαλάσει η βαφή στις άκρες - ιδίως αν τα νύχια και το δέρμα σου είναι λιπαρά; Άπειρες, θα απαντήσουμε εμείς για σένα, και έχει συμβεί σε όλες μας.

Δες επίσης: Myth or Fact: Μπορεί το καστορέλαιο να βοηθήσει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά tips που μπορείς να υιοθετήσεις προληπτικά ώστε να χαρίσεις ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ σου και να μειώσεις τις πιθανότητες να σου χαλάσει άμεσα.

Ποια είναι αυτά;

#1. Περιόρισε, όσο γίνεται, την επαφή των νυχιών σου με το νερό

Το νερό μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα και τα νύχια, όταν η έκθεση σε αυτό είναι υπέρμετρη. Προφανώς και το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωσή μας, αλλά όταν τα άκρα σου μουλιάζουν σε αυτό, τα νύχια γίνονται πιο μαλακά και πιο επιρρεπή σε σπασίματα. Ταυτόχρονα, το βερνίκι ξεθωριάζει με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεφτίζει στις άκρες και να ξεφλουδίζει μόνο του. Επιπλέον, το αφυδατωμένο δέρμα έχει ως αποτέλεσμα πιο αποδυναμωμένα επωνύχια, άρα και πιο αδύναμα νύχια.

Η λύση: Προσπάθησε να ελέγχεις την επαφή των άκρων σου με το νερό, ελαττώνοντας την έκθεση σε αυτό αλλά και φορώντας γάντια σε δουλειές του σπιτιού, πλύσιμο πιάτων κλπ. Επιπλέον, ενυδάτωνε συχνά τα χέρια σου με πλούσιες κρέμες χεριών κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς αλλά και λαδάκι στα πετσάκια όποτε τα νιώθεις ξηρά.

#2. Προτίμησε ένα ήπιο και κρεμώδες σαπούνι χεριών

Αγόρασε ένα ήπιο καθαριστικό χεριών, κατά προτίμηση με κρεμώδη και πολύ ενυδατική σύνθεση, και απόφυγε τα σκληρά σαπούνια που στεγνώνουν το δέρμα. Το ίδιο ισχύει και με τα αντισηπτικά που χρησιμοποιούμε συχνά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν αντισηπτικά που σέβονται την επιδερμίδα και δεν διαταράσσουν τον επιδερμικό φραγμό, αφήνοντάς την ενυδατωμένη (και σίγουρα όχι αφυδατωμένη όπως τα περισσότερα ισχυρά αντισηπτικά).

Δες επίσης: Αδύναμες βλεφαρίδες που πέφτουν; Τα lash serums που θα σε βοηθήσουν να τις δυναμώσεις

#3. Διάφανο top coat

Κάθε δύο ή τρεις ημέρες πέρνα ένα διάφανο top coat στα νύχια σου ώστε να διατηρήσεις όσο γίνεται πιο άθικτο το χρώμα του βερνικιού που έχεις. Αυτή η διάφανη στρώση θα προστατεύσει με κάποιον τρόπο το χρώμα αλλά και θα τα αποτρέψει από τυχόν ξεφτίσματα στις άκρες ή ξεφλούδισμα χρώματος.

#4. Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης

Μια φορά την εβδομάδα μπορείς να δοκιμάζεις μια θεραπεία θρέψης των άκρων σου, ώστε να ενυδατωθεί πλήρως η περιοχή. Η αγαπημένη μας είναι το "slugging manicure" που μάλιστα αποτελεί ένα από τα top beauty trends του TikTok.

Tip: Προσπάθησε όσο γίνεται να κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στα βαψίματα ώστε να αφήσεις χώρο και χρόνο στα νύχια σου να δυναμώσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψεις και το αντιαισθητικό κιτρίνισμα που εμφανίζεται συχνά στα νύχια εξαιτίας των χρωστικών από τα βερνίκια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i