Μείωση, επανόρθωση, προστασία: Το τρίπτυχο της επιτυχίας για να δείχνεις όσο νέα νιώθεις

Η ρουτίνα που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τις καφέ κηλίδες.

κηλιδες iStock

Ο ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος, που στερεί από την επιδερμίδα τη φρεσκάδα και τη λάμψη της είναι ίσως το πιο "ύπουλο" σημάδι γήρανσης, με το οποίο δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωπες. Μην επιτρέπεις στις καφέ κηλίδες να σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη απ' όσο νιώθεις. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου κι αφού μάθεις παρακάτω γιατί ακριβώς εμφανίζονται, ανακάλυψε τα προϊόντα, που αποχρωματίζουν τις κηλίδες και επαναφέρουν τη λάμψη και τη φρεσκάδα στην επιδερμίδα.

Γιατί εμφανίζονται καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα όσο περνούν τα χρόνια;

Σύμφωνα με την Δρ. Ούτε Μπράιτενμπαχ, οι κηλίδες σχετίζονται με τη γήρανση. "Το ηλιακό φως είναι μία από τις βασικές αιτίες εμφάνισής τους. Η υπεριώδης ακτινοβολία δημιουργεί κηλίδες κι όσο περισσότερο ζεις, τόσο περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία συσσωρεύεις", λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Δρ. Σαμπρίνα Μπράιτκροϊτς, οι κηλίδες σχετίζονται επίσης με τις ορμονικές αλλαγές. "Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης, αλλά και με τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, οι ορμόνες αλλάζουν συνέχεια. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει στη συσσώρευση μελάχρωσης και την εμφάνιση καφέ κηλίδων στην επιδερμίδα", εξηγεί.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας για να δείχνεις όσο νέα νιώθεις

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i