"Γιατί χαλάει τόσο γρήγορα το μανικιούρ μου;" Ο απρόσμενος λόγος για τον οποίο δεν έχει διάρκεια το (απλό) βερνίκι

Τι να προσέξεις για να έχει διάρκεια το μανικιούρ σου - ακόμα και το ημιμόνιμο.

νύχια iStock

Πόσες φορές δεν έχεις κάνει απλό μανικιούρ (μόνη σου ή σε nail salon) μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι λίγες μέρες μετά το βερνίκι ξεφτίζει / ξεφλουδίζει / χαλάει; Μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες πλέον προτιμούν χωρίς δεύτερη σκέψη το ημιμόνιμο μανικιούρ, έχοντας "ενοχοποιήσει" τα απλά βερνίκια και μην θέλοντας να ασχοληθούν περαιτέρω με αυτά.

Φταίει όμως πράγματι το απλό βερνίκι ή μήπως ο ουσιαστικός λόγος βρίσκεται αλλού; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί παράγοντες συντελούν στο να έχει διάρκεια ένα βερνίκι. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που χαλάνε ακόμα και τα ημιμόνιμα μανικιούρ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο τόσο η ποιότητα του βερνικιού όσο και το πόσο λιπαρό είναι το νύχι, καθώς αν παράγει πολλή λιπαρότητα, είναι πιθανόν να χαλάσει ακόμα και το πιο "δυνατό" ημιμόνιμο. 

Δες επίσης: Μανικιούρ χειμώνας '22: Αυτό είναι το χρώμα που έχουν υιοθετήσει από τώρα όλες οι fashionistas στα νύχια τους

Παράλληλα όμως με τα παραπάνω, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η περιποίηση και το nail prepping που σου έχει χαρίσει η μανικιουρίστ σου πριν την εφαρμογή του χρώματος. Μπορεί να μην το περίμενες, όμως η σωστή περιποίηση (λιμάρισμα, buffing, κόψιμο / σπρώξιμο των επωνύχιων, αφαίρεση παρωνυχίδων, περιποίηση στα πετσάκια κ.ο.κ) είναι η πιο σημαντική όλων έτσι ώστε το όποιο μανικιούρ να έχει διάρκεια (απλό ή ημιμόνιμο). Εάν τα παραπάνω παραλειφθούν ή δεν γίνουν σωστά, είναι πολύ πιθανό το χρώμα να ξεφτίσει από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του ή να μην έχει τη διάρκεια που θες.

Extra tip: Μην παραλείπεις το base coat, καθώς όχι μόνο θα αποτρέψει το χρώμα από το βερνίκι να εισχωρήσει στη βάση του νυχιού με αποτέλεσμα πιθανό κιτρίνισμα, αλλά και θα κάνει το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο και να μην ξεφτίσει. Το ίδιο όφελος παρέχει και το top coat ως το τελευταίο βήμα του μανικιούρ, που εκτός από glossy λάμψη, προστατεύει το χρώμα και δεν το αφήνει να ξεφλουδίσει.

Δες επίσης: 5 λόγοι που τα μαλλιά σου δεν είναι ποτέ τόσο λαμπερά όσο μετά το κομμωτήριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i