Τα 5 καλύτερα σέρουμ με νιασιναμίδη, για υπέροχα λαμπερή και λεία επιδερμίδα

Αυτό είναι το συστατικό που πρέπει να υιοθετήσεις απαραιτήτως, ό, τι τύπο επιδερμίδας κι αν έχεις.

skin iStock

Ανάμεσα σε όλα τα δραστικά συστατικά που έχουν λάβει τη μεγαλύτερη αναγνώριση διαχρονικά, αλλά και ειδικά τα τελευταία χρόνια που το skincare έχει γίνει μεγάλο μέρος της ρουτίνας των περισσότερων γυναικών, η νιασιναμίδη είναι το λιγότερο δημοφιλές. Παρόλα αυτά, είναι εξίσου δραστικό και αποτελεσματικό με την πασίγνωστη Βιταμίνη C, τη βασίλισσα της αντιγήρανσης ρετινόλη αλλά και το θαυματουργό υαλουρονικό οξύ. Δεδομένης μάλιστα της ικανότητάς της να ωφελεί όλους τους τύπους επιδερμίδας ανεξαιρέτως, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς, αλλά και να συνδυάζεται και να αντιδρά καλά με τα περισσότερα συστατικά, καταλαβαίνεις γιατί αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα συστατικά των skincare addicts.

Τι είναι η νιασιναμίδη;

Πρόκειται για μια μορφή της βιταμίνης Β3 που χαρακτηρίζεται ως υδατοδιαλυτή και ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει μόνος του. Μπορείς επομένως να την προσλάβεις από τις τροφές που την περιέχουν (κρέας, φασόλια, ψάρι), από συμπληρώματα διατροφής καθώς και επιφανειακά στην επιδερμίδα, με τη βοήθεια των κρεμών και σέρουμς που την περιέχουν. 

Τα οφέλη της στην επιδερμίδα

H τοπική εφαρμογή της νιασιναμίδης στο δέρμα βοηθά σημαντικά στη μείωση της ακμής, στη βελτίωση των δυσχρωμιών καθώς και στην εξάλειψη κηλίδων, πανάδων, ακόμα και στη βελτίωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Μάλιστα, η αποτελεσματικότητά της να βελτιώνει ορατά την όψη των τελευταίων, αλλά και να εξαλείφει τα σημάδια που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα μας και συντελούν στην πρόωρη γήρανση (κηλίδες), την έχει αναγάγει σε ένα από τα κορυφαία δραστικά συστατικά με αντιγηραντικές ιδιότητες.

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η τοπική εφαρμογή κρέμας με νιασιναμίδη βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και στην αναγέννηση των ιστών μέσω της αύξησης του πολλαπλασιασμού των ινοβλαστών, της σύνθεσης του κολλαγόνου και της καλύτερης αγγείωσης, γεγονός που την καθιστά ιδανική αν υποφέρεις από σημάδια και ουλές ακμής στο πρόσωπο. Τέλος, είναι γνωστή για τη σμηγματορρυθμιστική δράση της και την ικανότητά της να βελτιώνει την εμφάνιση των πόρων, βοηθώντας σημαντικά στη συστολή τους.

Δες επίσης: 5 λόγοι που τα μαλλιά σου δεν είναι ποτέ τόσο λαμπερά όσο μετά το κομμωτήριο

Συνδυαστικά με άλλα δραστικά συστατικά...

Η νιασιναμίδη θεωρείται ένα ευέλικτο συστατικό που είναι συμβατή με άλλα συστατικά όπως η ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ, τη βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ιδίως για τις γυναίκες που θέλουν να πειραματίζονται με το skincare και επιθυμούν να δοκιμάζουν πολλά, διαφορετικά προϊόντα, ακόμα και ταυτόχρονα στην επιδερμίδα τους, χωρίς να φοβούνται ότι μπορεί να την ερεθίσουν.

Δες επίσης: "Γιατί χαλάει τόσο γρήγορα το μανικιούρ μου;" Ο απρόσμενος λόγος για τον οποίο δεν έχει διάρκεια το (απλό) βερνίκι

Δες παρακάτω τα 5 αγαπημένα μας σέρουμ με νιασιναμίδη:

 

Niacinamide 10% + Zinc 1%, The Ordinary

Niacinamide 10% + Zinc 1%, The Ordinary

Η Νιανσιναμίδη του συγκεκριμένου σέρουμ βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση (10%), για να ελαττώσει την εμφάνιση των ατελειών και των διεσταλμένων πόρων. Αυτή η σύνθεση περιέχει επίσης άλας ψευδαργύρου καρβοξυλικής πυρρολιδόνης που επιτρέπει τη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος.

Liquid Peptides Serum, Medik8

Liquid Peptides Serum, Medik8

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενυδατική φόρμουλα με πρωτοποριακό σύστημα μεταφοράς (drone delivery system) που στοχεύει στα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.  Προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

La Roche Posay Pure Niacinamide 10 Serum

La Roche Posay Pure Niacinamide 10 Serum

Ο νέος ορός Pure Niacinamide 10 Serum περιέχει 10% καθαρή Νιασιναμίδη που διορθώνει κηλίδες και δυσχρωμίες, υπερμελαγχρώσεις και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος ενώ η ενυδατική του υφή απορροφάται γρήγορα αφήνοντας βελούδινο, μη λιπαρό τελείωμα.

The INKEY List Niacinamide Oil Control Serum

The INKEY List Niacinamide Oil Control Serum

Το Niacinamide Oil Control Serum περιέχει 10% νιασιναμίδη που μειώνει αποτελεσματικά την υπερβολική λιπαρότητα, τις ατέλειες και τις κοκκινίλες.
Επίσης, περιέχει 1% υαλουρονικό οξύ για περισσότερη ενυδάτωση και άμεση αποτελεσματικότητα.

Cicapair, Tiger Grass Re.pair Serum, Dr. Jart+

Cicapair, Tiger Grass Re.pair Serum, Dr. Jart+

Ελαφρύ, υδαρές gel-serum που βοηθά στην καταπράϋνση της επιδερμίδας, στη βελτίωση της ερυθρότητας αλλά και στην ενδυνάμωση του επιδερμικού φραγμού, βελτιώνοντας τις άμυνες της επιδερμίδας ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i