Γκρίζα & ασημί μαλλιά: Η νέα τάση στις βαφές μαλλιών

Η τάση θέλει να "αγκαλιάζουμε" και όχι να καμουφλάρουμε τα (πρώτα) γκρίζα μαλλιά.

hair Splash News / Ideal Image

Αν ανήκεις στις γυναίκες που, με τα πρώτα λευκά, σπεύδεις να τα καλύψεις με βαφές ή ανταύγειες, έφτασε ο καιρός να αναθεωρήσεις. Η νέα τάση όχι μόνο υποστηρίζει και ευνοεί τα γκρίζα μαλλιά αλλά τα θέλει να πρωτοστατούν στις εμφανίσεις των γυναικών και να αποτελούν τη Νο. 1 βαφή της φετινής σεζόν και όχι μόνο. 

Ο λόγος; Το νέο trend του agelessness που προτρέπει όλες τις γυναίκες να "αγκαλιάσουν" τα (πρώτα) γκρίζα και να αποδεχτούν το γεγονός ότι πρόκειται για μια φυσική εξέλιξη του χρόνου που περνάει, χωρίς αυτό να σημαίνει το οτιδήποτε για την ομορφιά και τη γοητεία τους. Με λίγα λόγια, τις καλεί να αποδεχτούν το γεγονός της φυσιολογικής γήρανσης και τον ίδιο τους τον εαυτό όπως ακριβώς είναι, προσπαθώντας να τις κάνει να νιώσουν όμορφες και γοητευτικές σε κάθε στάδιο της ηλικίας τους, ακόμα και με γκρίζα ή λευκά μαλλιά.

Στο πλαίσιο του παραπάνω "κινήματος", τα γκρίζα, τα λευκά αλλά και τα ασημί μαλλιά καλά κρατούν τα τελευταία δύο χρόνια, ιδίως μετά την πρώτη καραντίνα. Μάλιστα, πολλές διάσημες celebrities, μεταξύ των οποίων και η Andie MacDowell, σταμάτησαν να βάφουν τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με την εμπειρία του εγκλεισμού να τους διδάσκει ότι δεν έγινε και τίποτα αν αργήσουν λίγο παραπάνω στο ραντεβού με τον κομμωτή τους για ρίζα. Plus, πολλές γυναίκες (όπως και η προαναφερθείσα) έχουν  δηλώσει ότι λατρεύουν αυτό το αίσθημα ελευθερίας που τούς χαρίζει το γεγονός ότι δεν πιέζονται πλέον να καλύψουν τα λευκά. 

Δες επίσης: Οι συμβουλές περιποίησης για να μακρύνεις τα γκρίζα μαλλιά σου

The new trend

Tα γκρι ή silver μαλλιά δείχνουν τέλεια, μιας και πρόκειται για μια πολύ cool απόχρωση που εξισώνεται άνετα με τις ξανθές, καστανές ή ginger αποχρώσεις. 

Με το κατάλληλο κούρεμα και χτένισμα, το silver - grey μπορεί να δείξει ακαταμάχητο στα μαλλιά σου, ενώ στην περίπτωση που όντως θες να καλύψεις λευκά, σε γλυτώνει και από τις πολύ συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για βαφή.

Μη σε τρομάζει το γκρι χρώμα: με τις κατάλληλες τεχνικές, αλλά και με ομοιόμορφα κατανεμημένα highlights σε διαφορετικούς χρωματικούς τόνους και layers, μπορεί να δείξει άκρως μοντέρνο και νεανικό.

Δες επίσης: 5 body mists με άρωμα φρεσκάδας για να μοσχοβολάς καθαριότητα όλη μέρα

Δες παρακάτω μερικά παραδείγματα:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i