Τα do's και τα don'ts για ασφαλή φροντίδα στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό

+ Η φυσική skincare ρουτίνα που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα "προβλήματα" της επιδερμίδας σου εκείνη την περίοδο (βλ. ακμή, υπερμελάγχρωση, ραγάδες).

εγκυμοσυνη Istock Photo

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Εκτός από χαρά, συνοδεύεται όμως κι από άγχος για τις -δραστικές- αλλαγές που αυτή θα φέρει. Μία από τις πρώτες αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνεις στην καθημερινότητά σου, ήδη από τους πρώτους μήνες της κύησης σχετίζεται με τη ρουτίνα ομορφιάς σου, αφού θα χρειαστεί να απαρνηθείς πολλά από τα go-to σου και να τα αντικαταστήσεις με άλλα φυσικά προϊόντα περιποίησης για εγκυμοσύνη.

Σκέψου ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο "όργανο" του σώματος και πολλά από τα συστατικά που περιέχονται σε προϊόντα καθημερινής περιποίησης περνούν στην κυκλοφορία του αίματος της εγκύου και έπειτα μέσω του πλακούντα στο έμβρυο, αλλά και στο μητρικό γάλα. Ρίξε λοιπόν μια ματιά στη ρουτίνα σου κι αφού το συζητήσεις με το γυναικολόγο σου, αφαίρεσε από αυτή προϊόντα που περιέχουν parabens, ρετινοειδή (πχ. ρετινόλη), σαλικυλικό οξύ, υδρόξυοξεα, υδροκινόνη, φθαλικές ενώσεις (fragrance), φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, p-φαινυλοδιαμίνη, διυδρόξυβενζένιο, αμινοφαινόλη, αμμωνία, κι αιθέρια έλαια.

Τα καλύτερα φυσικά προϊόντα περιποίησης για εγκυμοσύνη

Καλά όλα αυτά, αλλά τελικά πού μπορείς να βρεις φυσικά προϊόντα περιποίησης για εγκυμοσύνη; Η ελληνική εταιρεία Aegli-Premium Organics, που δημιουργήθηκε από την Dr. Ερρικα Παπαβενετίου, που δραστηριοποιείται μεταξύ των άλλων στη Συμβουλευτική Γυναικών & Ζευγαριών για θέματα Γονιμότητας-Εγκυμοσύνης-Θηλασμού και Διατροφής ως συνεργάτης του κέντρου "Εμβρυογένεσις", ακολουθεί πιστά την κατεύθυνση Clean Beauty και δημιουργεί προϊόντα Vegan, Cruetly free, Gluten free, χωρίς τεχνητά αρώματα και αιθέρια έλαια, κατάλληλα και για εγκύους, θηλάζουσες και παιδιά άνω των 3 ετών.

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i