Γιατί δεν κρατάει πολύ το άρωμά μου; 5 tips για να το κάνεις να μυρίζει όλη μέρα

Πώς θα κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο.

perfume iStock

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να αγοράσεις ένα άρωμα και να διαπιστώσεις ότι δεν έχει μεγάλη διάρκεια πάνω σου και σίγουρα δεν μυρίζει για ώρες, όπως περίμενες; Στην πραγματικότητα, αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλες μας τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, και, η αλήθεια είναι, ότι δεν φταίει πάντα το άρωμα.

Δες επίσης5 πολυτελή αρώματα που μυρίζουν φρεσκάδα - και θα αγοράζαμε ξανά και ξανά

Γενικότερα, υπάρχουν πράγματι κάποιες περιπτώσεις που το άρωμα μπορεί να εξασθενεί γρήγορα μετά από λίγη ώρα, εξαιτίας πολλών παραγόντων. Μπορεί να φταίει ο τύπος της επιδερμίδας σου, οι συνθήκες στις οποίες εκτίθεσαι μέσα στη μέρα (πχ έντονη ζέστη και ήλιος, άθληση, μπάνιο στη θάλασσα) ακόμα και το ίδιο το άρωμα πολλές φορές.

Έχε στο νου σου πάντως ότι πολλές φορές νομίζουμε ότι το άρωμά μας δεν μυρίζει, κάτι που όμως δεν ισχύει για τους άλλους, που συνεχίζουν να το απολαμβάνουν στο πέρασμά μας, πολλές φορές με το παραπάνω. Αυτό συμβαίνει γιατί η μύτη  μας συνηθίζει εύκολα στη  μυρωδιά, ιδίως αν είναι ένα άρωμα που φοράς για καιρό.

Δες επίσης: Η DIY συνταγή της Τζίνας Αλιμόνου για ένα σούπερ ενυδατικό face mist με προβιοτικά

Πιο αναλυτικά, οι περιπτώσεις και πώς μπορείς να λύσεις το "πρόβλημα":

#1. Το ίδιο το άρωμα και η σύστασή του παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Τα "eau de toilette" είναι παραδοσιακά πιο ελαφριά από τα "eau de parfum", με αποτέλεσμα όχι μόνο να μυρίζουν πιο ανάλαφρα αλλά και να μένουν λιγότερο στο δέρμα. Επιπλέον, είναι γεγονός ότι δεν ταιριάζουν όλες οι μυρωδιές σε όλους τους ανθρώπους και όλες τις επιδερμίδες. Προτείνουμε λοιπόν να αφιερώνεις λίγο περισσότερο χρόνο στην αναζήτηση αρώματος πριν καταλήξεις σε αγορά. Ξεκίνα αναζητώντας τη μυρωδιά που σε συναρπάζει και σου κάνει "κλικ". Όταν καταλήξεις, ζήτα μερικά δείγματα ή μικρά μπουκαλάκια και ψεκάσου με το άρωμα για 1-2 μέρες, παρατηρώντας πώς ακριβώς θα αντιδράσει με το δέρμα σου αλλά και τι κοπλιμέντα / σχόλια θα λάβεις από τους υπόλοιπους που σε μυρίζουν.

#2. Άπαξ κι έχεις το άρωμα στην κατοχή σου, έχε στο νου σου ότι είναι καλύτερο να το ψεκάζεις αμέσως μετά το ντουζ, όταν οι πόροι σου θα έχουν ανοίξει από τους υδρατμούς και θα έχουν καθαρίσει. Με αυτόν τον τρόπο, απορροφάται καλύτερα το άρωμα από το δέρμα.

#3. Για να εξασφαλίσεις 100% μεγαλύτερη διάρκεια, καλό είναι να έχεις εφοδιαστεί με ολόκληρη τη σειρά του αρώματος (αφρόλουτρο και κρέμα σώματος), έτσι ώστε να ενισχύσεις την ευωδιά του. Παρ' όλα αυτά, επειδή καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, εκτός κι αν πετύχεις κάποιο ωραίο σετ δώρου, μπορείς να κάνεις layering προϊόντων, κι ας μην είναι από την ίδια σειρά. Έχει παρατηρηθεί ότι το άρωμα μένει στο σώμα μας όταν το έχουμε ψεκάσει πάνω από κρέμα σώματος αλλά και body mist. Φυσικά, σε αυτήν την περίπτωση, θα μυρίζεις πολλά διαφορετικά πράγματα και όχι μόνο μια ευωδιά, όμως αυτό είναι και πιο ενδιαφέρον για πολλές γυναίκες. Πρόσεξε μόνο να ταιριάζουν μεταξύ τους οι μυρωδιές ώστε να μην μπλεχτούν άσχημα αλλά και να μην το παρακάνεις με τις ποσότητες.

#4. Βάλε το άρωμα στα πιο ζεστά σημεία του σώματος, εκεί όπου χτυπά ο σφυγμός σου: Στις κλειδώσεις του αγκώνα, στο εσωτερικό των καρπών, αριστερά και δεξιά στο λαιμό σου και στο πίσω μέρος από τα γόνατά σου.

#5. Μην τρίβεις τους αρωματισμένους καρπούς σου μεταξύ τους καθώς διασπάς τα συστατικά του αρώματος και πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις.

#6. Μην ψεκάζεις άρωμα στα μαλλιά σου (απευθείας ή πάνω σε χτένα) καθώς τα αρώματα περιέχουν οινόπνευμα που ξεθωριάζει το χρώμα της τρίχας. Υπάρχουν συγκεκριμένα hair mists που είναι φτιαγμένα ειδικά για να αρωματίζουν τα μαλλιά χωρίς να φθείρουν την τρίχα.

Δες επίσης: Το μικρό μυστικό των Γαλλίδων για να μυρίζουν πάντα όμορφα τα μαλλιά τους

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i