Καφέ κηλίδες: 3 αλλαγές που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις τώρα στη ρουτίνα σου

Τι ακριβώς πρέπει να προσέξεις για να απαλλαγείς από τις καφέ κηλίδες.

κηλιδες iStock

Οι καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα είναι ένα από τα πιο κοινά skincare issues που απασχολούν συνήθως γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και όσες νεότερες έχουν εκτεθεί στον ήλιο λίγο παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε.

Αν διαπιστώνεις ότι έχεις "γεμίσει" με καφέ κηλίδες, ανήκεις σε μια πολύ μεγάλη μερίδα (νεαρών) γυναικών που παρατηρούν αυτό το τόσο συχνό, πλέον, φαινόμενο στην επιδερμίδα τους.

Τι είναι οι καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα και για ποιους λόγους εμφανίζονται;

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Καταρχάς, με τον όρο αυτό οι δερματολόγοι περιγράφουν καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας, ανοιχτόχρωμες ή σκούρες, που εμφανίζονται σταδιακά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και είναι συνήθως αποτέλεσμα φυσιολογικής ή πρόωρης γήρανσης του δέρματος, εξαιτίας της υπέρμετρης και χρόνιας έκθεσης στον ήλιο. Μπορούν επίσης να προκύψουν ύστερα από μια περίοδο φλεγμονής ή μια φάση ακμής, αλλά και σε περιπτώσεις που μια εγκυμονούσα αντιμετωπίζει θέματα μελάσματος (δηλαδή την κληρονομική προδιάθεση να αναπτύσσει σκουρόχρωμες κηλίδες στο δέρμα της, πράγμα αρκετά κοινό κατά τη διάρκεια της κύησης).

Η σκληρή αλήθεια πάντως είναι ότι ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος "εχθρός" των κηλίδων αφού όχι μόνο προκαλεί την εμφάνισή τους αλλά και εντείνει την όψη τους, μιας και έχει παρατηρηθεί ότι όσο πιο πολύ εκτίθεται κάποιος σε αυτόν, τόσο πιο πολύ μεγαλώνουν οι καφέ κηλίδες. Ως εκ τούτου, επηρεάζει άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και τύπου / χρώματος επιδερμίδας, ακόμα και τις πιο σκουρόχρωμες.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i