Ρινοπλαστική: Από τι καθορίζεται το τέλειο αποτέλεσμα;

Τα σημεία - κλειδιά που θα σου εξασφαλίσουν ένα τέλειο αλλά και απόλυτα λειτουργικό αποτέλεσμα.

ρινοπλαστική iStock

Μία αλλαγή μερικών χιλιοστών αρκεί για να φέρει ένα θεαματικό αποτέλεσμα στη συνολική όψη του προσώπου σου, αλλά και στην ποιότητα της ζωής σου. Αυτό κερδίζεις με τη ρινοπλαστική, τη μικροεπέμβαση που διορθώνει τόσο τις αισθητικές, όσο και τις λειτουργικές ατέλειες της μύτης, προσφέροντάς σου μία νέα μύτη απόλυτα αρμονική με το πρόσωπό σου και ταυτόχρονα απόλυτα λειτουργική ώστε να αναπνέεις σωστά.

Μικρή αλλαγή, μεγάλη διαφορά

Η σύγχρονη ρινοπλαστική αποτελεί μία μικροχειρουργική διαδικασία που σμιλεύει τη μύτη, με στόχο να γίνει πιο ταιριαστή με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αν και οι αλλαγές είναι πολύ μικρές, η διαφορά στο αποτέλεσμα είναι πολύ μεγάλη, καθώς η μύτη βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου και η παραμικρή διαφοροποίηση στο σχήμα, το μέγεθος ή την προβολή της, επηρεάζει σημαντικά τη συνολική όψη του. Ταυτόχρονα, είναι μία επέμβαση που μπορεί και οφείλει να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα της μύτης, όπως το στραβό διάφραγμα, τα κρεατάκια, την υπερτροφία των κογχών, την παρουσία ρινικών πολύποδων και άλλα, που μπορεί να δυσχεραίνουν την αναπνοή.

Τα κλειδιά της επιτυχίας

- Η νέα μύτη σχεδιάζεται πριν το χειρουργείο

Ο σχεδιασμός της νέας μύτης βασίζεται σε λεπτομερή κλινική εξέταση και ψηλάφηση, ενώ συνοδεύεται από τη μελέτη δεκάδων φωτογραφιών και βίντεο που λαμβάνονται με εξελιγμένες κάμερες και ειδικό φωτισμό. Είναι σημαντικό να προηγείται ανάλυση της μύτης με εικόνες και βίντεο από διαφορετικές γωνίες, ώστε να καταγράφονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, καθώς και οι αλλαγές που υφίσταται σε κάθε έκφραση του προσώπου. Με τον τρόπο αυτόν, μπορεί να σχεδιαστεί βήμα-βήμα το εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο και να επιλεχθεί η κατάλληλη μέθοδος επέμβασης (ανοιχτή ή κλειστή μέθοδος, αυξητική ή μειωτική ρινοπλαστική, ρινοπλαστική ακρορινίου, κ.α.).

- Η γαλλική μύτη δεν ταιριάζει σε όλους

Υπήρξε μία περίοδος παλαιότερα που η ρινοπλαστική είχε φτάσει να αποτελεί σχεδόν συνώνυμο με τη δημιουργία μιας "γαλλικής μύτης”, δηλαδή μιας λεπτεπίλεπτης μύτης με ανασηκωμένο ελαφρώς το ακρορίνιο, όπως αυτή που χαρακτηρίζει τους λαούς της βορειοδυτικής Ευρώπης. Πολύ σύντομα όμως, αποδείχτηκε ότι αυτή η μορφή μύτης δεν ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα, όπως επίσης ότι δεν υπάρχει γενικότερα μία μορφή μύτης που να ταιριάζει σε όλους. Για να δείχνει η νέα μύτη φυσική, πρέπει να δημιουργείται σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του εκάστοτε προσώπου, γι’ αυτό και το χειρουργικό πλάνο είναι πάντα εξατομικευμένο.

- Η νέα μύτη πρέπει να περνάει απαρατήρητη

Η τέλεια μύτη είναι αυτή που δεν δείχνει "πειραγμένη". Πέρα από το ότι χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνικές ελάχιστα τραυματικές, που αφήνουν πίσω τους αθέατες τομές, στόχος είναι το αποτέλεσμα να είναι τόσο φυσικό που να περνάει απαρατήρητο. Αν και η μύτη βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου, δεν πρέπει να τραβάει τα βλέμματα πάνω της, αλλά να αφήνει άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου να κυριαρχούν, όπως τα μάτια και τα χείλη. Τότε μόνο θεωρείται φυσική!

- Η τέλεια μύτη πρέπει να αναπνέει ελεύθερα

Μία αισθητικά τέλεια μύτη δεν αρκεί πάντα για μία επιτυχημένη ρινοπλαστική. Στην περίπτωση που πέρα από αισθητικές ατέλειες (για παράδειγμα πολύ μεγάλη, φαρδιά ή στραβή μύτη, καμπούρα στη ράχη της μύτης, πτωτικό ακρορίνιο, μεγάλα ή ασύμμετρα ρουθούνια, κ.α.), υπάρχουν λειτουργικά θέματα που δυσχεραίνουν την αναπνοή, τότε η ρινοπλαστική μπορεί και πρέπει να τα διορθώνει ταυτόχρονα σε ένα χειρουργείο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Γεώργιο Βελημβασάκη, Πλαστικό Χειρουργό και Επιστημονικό Υπεύθυνο των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής "The Antiagers”.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i