Μαύροι κύκλοι, σακούλες, puffy eyes: 5 οικονομικές κρέμες ματιών για όλες τις ηλικίες

Θα τις βρεις όλες στο φαρμακείο της γειτονιάς σου.

Crystal Skin iStock

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και λεπτή - ίσως και η πιο λεπτή στο πρόσωπό μας - και είναι και αυτή που τείνει να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης, φωτοευαισθησίας, έλλειψης ύπνου ακόμα και άγχους ή κούρασης. Γι᾽αυτόν τον λόγο και κρἰνεται πολύ σημαντικό να φοράς κρέμα ματιών ακόμα κι αν είσαι στην αρχή των 20s σου - όχι, δεν είναι υπερβολή! Είναι γνωστό άλλωστε ότι η UV ακτινοβολία αλλά και η ρύπανση συντελούν στην σταδιακή απώλεια του κολλαγόνου σε οποιαδήποτε ηλικία, απώλεια που φέρνει με τη σειρά της χαλάρωση και πρώτες γραμμές στο πρόσωπο.

Αν ανήκεις λοιπόν στις κοπέλες που η κρέμα ματιών δεν έχει περίοπτη θέση στο νεσεσέρ τους (ή δεν υπάρχει καν), ή απλά την παραμελούν εφαρμόζοντας παραπάνω ποσότητα ενυδατικής προσώπου στην περιοχή κάτω από τα μάτια, καιρός να αναθεωρήσεις. Η κρέμα ματιών θεωρείται πλέον ένα από τα πιο σημαντικά skincare προϊόντα που, μαζί με την ενυδατική και το αντηλιακό, πρέπει να συνηθίζεις να εφαρμόζεις από μικρή, σε εντατική βάση. 

Δες επίσης: Το φυσικό μακιγιάζ που θα σε κάνει να δείξεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη

Ποια κρέμα ματιών να διαλέξω;

Υπάρχουν κρέμες που δρουν στοχευμένα σε κάθε διαφορετική ανάγκη, γι' αυτό και, ιδανικά, άλλη κρέμα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αν έχεις μαύρους κύκλους ή αν τα μάτια σου είναι πρησμένα και άλλη κρέμα χρειάζεσαι αν θες να βελτιώσεις την όψη των ρυτίδων. Βέβαια, καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να έχεις διαφορετικές κρέμες στο νεσεσέρ σου και να τις εναλλάσσεις, γι' αυτό κι εμείς αναζητήσαμε εκείνες τις κρέμες ματιών που απευθύνονται σε περισσότερες από μία ανάγκες ταυτόχρονα. Λειτουργούν δηλαδή σαν πολυχρηστικά προϊόντα που όχι μόνο σε βοηθούν με τους μαύρους κύκλους ή το πρήξιμο, αλλά και ενυδατώνουν την ευαίσθητη αυτή περιοχή έχοντας ως απώτερο στόχο την αντιγηραντική δράση.

Δες επίσης: 5 μύθοι μακιγιάζ που όλες μας πιστεύουμε μέχρι σήμερα

Δες τις κρέμες ματιών που επιλέξαμε για όλες τις ανάγκες (πρήξιμο, μαύροι κύκλοι, σακούλες):

Ελληνικό Γιαούρτι Ενυδατικό Gel Ματιών κατά των Μαύρων Κύκλων, KORRES

Ελληνικό Γιαούρτι Ενυδατικό Gel Ματιών κατά των Μαύρων Κύκλων, KORRES

Δροσερό gel ματιών με στοχευμένη δράση σε πρήξιμο, σακούλες και μαύρους κύκλους για φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα. Με μεταλλικό roll-on για ελαφρύ μασάζ και τόνωση.

Aqua Beelicious Δροσιστικό Gel Ενυδάτωσης για τα Μάτια, Apivita

Aqua Beelicious Δροσιστικό Gel Ενυδάτωσης για τα Μάτια, Apivita

Δροσιστικό Gel Ματιών ειδικά σχεδιασμένο με εκχύλισμα λουλουδιών από κίστο, άγριο τριαντάφυλλο, ίριδα και μέλι, σουπερ ενυδατικά συστατικά που αναπληρώνουν άμεσα τα αποθέματα νερού της επιδερμίδας. Με δροσιστικό roll-on applicator.   

Pigmentclar Eyes, La Roche Posay

Pigmentclar Eyes, La Roche Posay

Το PIGMENTCLAR EYES με [PhE-Resorcinol + Καφεΐνη] και χρωστικές που αντανακλούν το φως, μειώνει την όψη όλων των τύπων μαύρων κύκλων. Η ενυδατική υφή του PIGMENTCLAR EYES, με χρωστικές που αντανακλούν το φως σε συνδυασμό με το μεταλλικό στόμιο χαρίζουν αίσθηση δροσιάς και βλέμμα πιο φωτεινό και ξεκούραστο.

Eau Thermale Water Eye Contour Cream, Uriage

Eau Thermale Water Eye Contour Cream, Uriage

Κρέμα ματιών που ενυδατώνει σε βάθος και αναζωογονεί και μαλακώνει την περιοχή των ματιών.

Κρέμα Ματιών με Βιοπεπτίδια, tzimas cometics

Κρέμα Ματιών με Βιοπεπτίδια, tzimas cometics

Καταπολεμά τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο, ενώ παράλληλα προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στο blue light. Ενυδατώνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα και της χαρίζει λάμψη και φωτεινότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i